News Ticker

Freelance Journalism: het nieuwe actieve netwerk voor mediaprofessionals

FJ

Zoekt u een freelance mediaprofessional om uw project te bemannen, verloop op te vangen of tijdelijk verzuim van een collega op te lossen? Of heeft u tijdelijk deskundige expertise nodig die u zelf niet in huis heeft? Bent u een opdrachtgever, op zoek naar een freelance mediaprofessional met een specialisme? Bent u als professional op zoek naar een prachtige opdracht of gaat u binnenkort aan een nieuwe opdracht starten?

Vaste banen met contracten voor onbepaalde tijd zijn een zeldzaamheid aan het worden in de journalistiek. Steeds meer mediaprofessionals beginnen (noodgedwongen) voor zichzelf. De vrijheid van het freelance bestaan trekt je aan maar dat gaat gepaard met onzekerheid, terwijl het eigenlijk de Gouden Eeuw van de journalistiek zou moeten zijn. We zitten midden in de transitie van de institutionele mediastructuur naar de genetwerkte omgeving. Daarom lanceert Paradigmata Media Freelance Journalism: het nieuwe netwerk voor mediaprofessionals.

Freelance Journalism behartigt de belangen van meer dan 2500 aangesloten freelancers die werkzaam zijn in de media via onze besloten groep op linkedIn. Deze freelancers werken voor de omroepen en diverse televisieproductiebedrijven en voor ruim 160 kranten, publieks- en opinietijdschriften en omroepbladen op de Nederlandse markt en vertegenwoordigen circa 85% van de totale omzet van magazines in ons land. De leden van Freelance Journalism produceren content in alle mogelijke vormen (tekst, beeld en video). Door middel van hoogwaardige creativiteit en kwaliteit willen zij de consument inspireren en informeren.

Doelstelling

Media vormen de cruciale bouwstenen van een vitale democratie en dragen op een belangrijke manier bij aan de ontwikkeling van een samenleving in het algemeen. Freelance Journalism is een netwerk voor journalisten, tekstschrijvers, redacteuren, bloggers, vloggers, verslaggevers, copywriters, fotografen, cartoonisten, filmmakers, videografen et cetera en potentiële opdrachtgevers. Doelstelling is om deze beroepsbeoefenaars met elkaar en met opdrachtgevers in contact te brengen. Freelance mediaprofessionals krijgen daarmee de mogelijkheid zichzelf te presenteren aan andere mediaprofessionals. Dit kan via de besloten groep op LinkedIn en via de website Freelance Journalism. Tevens stuurt Freelance Journalism haar leden gericht nieuws dat op hun LinkedIn profiel is afgestemd. Ook kan men inzicht verkrijgen in alle mogelijke vacatures en/of opdrachten in de media via een speciaal hiervoor ingerichte overzichtelijke pagina op het online magazine Amsterdam Today.

Uitgebreid eigen netwerk

Onze opdrachtgevers zijn naast mediabedrijven ook grote (internationale) bedrijven en bedrijven uit het MKB. In feite heeft elk bedrijf wel eens tijdelijk behoefte aan een mediaprofessional zoals een fotograaf, een tekstschrijver of een vertaler. Freelance Journalism kan putten uit haar eigen netwerk met ruim 10.000 connecties uit de mediabranche. Hiervan zijn meer dan 2500 nationale en internationale mediaprofessionals lid van onze besloten groep Freelance Journalism op LinkedIn.

Opdrachtgevers

Overal ter wereld weten bedrijven en instellingen dat het lastig is om de juiste aannamebeslissingen te nemen. Hoe weet je nu zeker of u de juiste mediaprofessional aanneemt? De ideale recruitment-partner vindt de juiste match door een goed begrip van de te vervullen taken en de te behalen resultaten. Om concurrerend te blijven moeten opdrachtgevers in de media flexibel kunnen beschikken over relevante expertise van mediaprofessionals. Dat betekent dat ze voor hun opdracht op zoek moeten naar de juiste mediaprofessional. Door onze uitgebreide kandidatendatabase, ons omvangrijke netwerk en e-recruitment methodieken vinden wij snel de best gekwalificeerde kandidaat voor jouw media vacature. Daarbij staat het waarborgen van de continuïteit in jouw bedrijf voorop.

No cure no pay

Het enige wat je als opdrachtgever doet is samen met ons het functieprofiel zo scherp mogelijk formuleren. Daarna kun je je weer op jouw kernactiviteiten focussen, tot wij ons melden met de best mogelijke selectie van kandidaten. Dit doen wij op vrijblijvende basis: pas wanneer freelance Journalism een kandidaat vindt, hoef je de vooraf afgesproken wervingsfee te voldoen. Het vinden van de juiste professional is mensenwerk. Daarom hechten we veel waarde aan persoonlijk contact tijdens het gehele traject, zowel met jou als met de professional. We zijn open over onze tarieven en marges, wat bijdraagt aan het wederzijds vertrouwen en een constructieve onderhandeling.

Presentatie shortlist

Na de selectie presenteren wij passende kandidaten op basis van hun persoonlijkheidskenmerken, (werk)ervaring en competenties. Onze voornaamste focus is het tot stand brengen van een ideale match tussen onze klanten en kandidaten, een filosofie die de hoeksteen vormt van Freelance Journalism. Een opdracht plaatsen is heel eenvoudig: vul jouw gegevens en de opdrachtomschrijving in. Binnen 1 werkdag nemen wij contact met jou op om verdere details te bespreken. Bijvoorbeeld hoeveel kandidaten je van ons wilt ontvangen en binnen welke termijn. Na dit gesprek gaan onze mediarecruiters direct op zoek naar de beste kandidaten. Je ontvangt de profielen van de meest geschikte professionals van ons. Wij spreken deze kandidaten persoonlijk om kennis te maken.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via info@paradigmatamedia.nl.

Photo credit: SupportPDX via Foter.com / CC BY

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1