News Ticker

Yvon Jaspers boert goed en niet alleen dankzij “Boer Zoekt Vrouw”

koe

Het gezegde “Goed boeren” gaat zeker op als je het hebt over Yvon Jaspers. Haar TV-programma “Boer Zoekt Vrouw” haalt al jaren hele hoge kijkcijfers en daarnaast ziet het bedrijfsleven haar daardoor als een mooie ambassadeur voor bepaalde veehouderij producten. Dat levert Yvon Jaspers al drie jaar lang enkele flinke duiten op. De vraag is of dat mag.

Onderzoek

De publieke omroep neemt nog geen stappen tegen de presentatrice van Boer Zoekt Vrouw, want de NPO wacht het onderzoek van het Commissariaat voor de Media naar Yvon Jaspers eerst nog even af. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Moneylover Jaspers blijkt geld aan te nemen van een bedrijf net de naam ForFarmers dat de intensieve veehouderij uit de wind van critici probeert te houden door het boerenleven een schattig imago aan te meten. Aan dat schattige imago draagt de tv-ster  bij met haar NPO-shows.

Nevenfuncties

Een woordvoerder van de NPO zegt: “KRO-NCRV gaat zelf over de nevenfuncties van hun presentatoren. Voor NPO staat voorop dat programma’s van de publieke omroep onafhankelijk moeten worden gemaakt en op geen enkele manier mogen worden beïnvloed door commerciële belangen. We wachten in dit geval het onderzoek van het commissariaat voor de Media af.”

Onafhankelijkheid

De mediawaakhond vindt het bijbaantje van Jaspers verdacht. “Onafhankelijkheid van publieke omroepen is voor het Commissariaat van de Media uitgangspunt. Daarom is aan KRO-NCRV om opheldering gevraagd.”

Kijken wat de uitkomst wordt en of Yvon Jaspers te maken krijgt met “Yvon Jaspers Zoekt Een Baan”!

Photo by Meneer Zjeroen on Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1