News Ticker

Prachtig kookboek dat je wilt hebben: From Farm To Fork

fftfslider

Nico Dingemans heeft een schitterend culinair boek samengesteld met 248 pagina’s gastronomische inspiratie voor iedereen die van Holland houdt. Het kookboek “From Farm To Fork” is een bijzonder boek met heerlijke Dutch Dishes uit alle 12 provincies van ruim 24 Nederlandse (sterren)chefs. Inclusief recepten voor thuis. Met gezonde streekproducten van oer-Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden, en van Amsterdam tot Twente. Met prachtige foodfotografie van Jan Bartelsman en speciale hoofdstukken over Nederland Waterland, Holland International en Health Cuisine.

Proeverij

Nico had een speciale lunch georganiseerd bij Het Amsterdamse Proeflokaal. Op de eerste verdieping is een fraaie ruimte ingericht waar een keuken aanwezig is en waar men aan tafel kan om de gerechten te consumeren. Een ideale plek voor workshops.

fftf1     fftf25

Vooraf werden de genodigden verrast met een heerlijke cocktail met diverse ingrediënten en drank van Kalkwijck. Het ging om een zelf samengestelde cocktail en de cocktail werd zeer geapprecieerd. Vervolgens mocht men plaats nemen aan 1 van de grote tafels en vertelde Nico enthousiast over de samenstelling van zijn indrukwekkende kookboek. Hij vertelde onder andere over RotterZwam en over koffiedik. In Rotterdam groeien zwammen in het oud zwembad Tropicana dat nu dienst doet als urban farm en deze worden gebruikt als onderdeel van de maaltijd bij bijvoorbeeld restaurant Parkheuvel. Zo wordt ook koffiedik verzameld per elektrische scooter om te hergebruiken om de zwammen te kweken. Allemaal leuke wetenswaardigheden. Het kookboek staat er vol van. Echt heel interessant.

fftf36

Ondertussen stonden de chefs vier zalige gerechten te bereiden. Het voorgerecht leuk op carpaccio maar bleek watermeloen te zijn. Heel mooi bereid. Daarna volgde een elegante en smaakvolle ravioli met gebakken garnalen en als desert hadden de chefs en mooie combinatie gemaakt met diverse smaaksensaties en lekkere zoetigheden. Allemaal van hele hoge kwaliteit.

Bij de gerechten werd onder andere een Nederlandse witte wijn geschonken met een mooie afdronk. Het ging om de Hakenberg Blanc de Noir van wijnlandgoed De Hakenberg.

Wijngaardenier Hester Roelofs: “In het karakteristieke heuvellandschap van Noordoost-Twente ligt op de rug van een eeuwenoude es, Wijnlandgoed De Hakenberg. In 2008 was het nog een idee, in 2009 leidde het tot de aanplant van de eerste 200 wijnranken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een heuse wijngaard van ca. 1.700 ranken en zijn in 2013 de eerste druiven geoogst. De licht glooiende es, met een perfecte noord-zuid oriëntatie, bleek uitermate geschikt voor wijnbouw. Met respect voor en in harmonie met de natuur, produceren wij de druiven. Met de kennis, kunde en passie van ‘flying winemaker’ Stan Beurskens zijn in 2014 de eerste wijnen gebotteld. Met trots kunnen wij u laten genieten van een mooi glas Hakenberg Wit,  Hakenberg Parel en Hakenberg Blanc de Noir!”

Bestellen

Het opvallende kookboek met de oranje kaft kunt u hier bestellen of kopen bij Het Amsterdamse Proeflokaal.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Photo Gallery

Om u een indruk te geven van de lunch en de presentatie hebben wij voor u enkele foto’s geplaatst in onze Photo Gallery

fftf2     fftf3

fftf4     fftf5

fftf7     fftf8

fftf6     fftf9

fftf10     fftf11

fftf12     fftf13

fftf14     fftf15

fftf16     fftf17

fftf18     fftf19

fftf20     fftf21

fft22f     fftf23

fftf24     fftf26

fftf27     fftf28

fftf29     fftf30

fftf31     fftf32

fftf33     fftf34

Photo credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1