News Ticker

Prachtig kookboek dat je wilt hebben: From Farm To Fork

fftfslider

Nico Dingemans heeft een schitterend culinair boek samengesteld met 248 pagina’s gastronomische inspiratie voor iedereen die van Holland houdt. Het kookboek “From Farm To Fork” is een bijzonder boek met heerlijke Dutch Dishes uit alle 12 provincies van ruim 24 Nederlandse (sterren)chefs. Inclusief recepten voor thuis. Met gezonde streekproducten van oer-Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden, en van Amsterdam tot Twente. Met prachtige foodfotografie van Jan Bartelsman en speciale hoofdstukken over Nederland Waterland, Holland International en Health Cuisine.

Proeverij

Nico had een speciale lunch georganiseerd bij Het Amsterdamse Proeflokaal. Op de eerste verdieping is een fraaie ruimte ingericht waar een keuken aanwezig is en waar men aan tafel kan om de gerechten te consumeren. Een ideale plek voor workshops.

fftf1     fftf25

Vooraf werden de genodigden verrast met een heerlijke cocktail met diverse ingrediënten en drank van Kalkwijck. Het ging om een zelf samengestelde cocktail en de cocktail werd zeer geapprecieerd. Vervolgens mocht men plaats nemen aan 1 van de grote tafels en vertelde Nico enthousiast over de samenstelling van zijn indrukwekkende kookboek. Hij vertelde onder andere over RotterZwam en over koffiedik. In Rotterdam groeien zwammen in het oud zwembad Tropicana dat nu dienst doet als urban farm en deze worden gebruikt als onderdeel van de maaltijd bij bijvoorbeeld restaurant Parkheuvel. Zo wordt ook koffiedik verzameld per elektrische scooter om te hergebruiken om de zwammen te kweken. Allemaal leuke wetenswaardigheden. Het kookboek staat er vol van. Echt heel interessant.

fftf36

Ondertussen stonden de chefs vier zalige gerechten te bereiden. Het voorgerecht leuk op carpaccio maar bleek watermeloen te zijn. Heel mooi bereid. Daarna volgde een elegante en smaakvolle ravioli met gebakken garnalen en als desert hadden de chefs en mooie combinatie gemaakt met diverse smaaksensaties en lekkere zoetigheden. Allemaal van hele hoge kwaliteit.

Bij de gerechten werd onder andere een Nederlandse witte wijn geschonken met een mooie afdronk. Het ging om de Hakenberg Blanc de Noir van wijnlandgoed De Hakenberg.

Wijngaardenier Hester Roelofs: “In het karakteristieke heuvellandschap van Noordoost-Twente ligt op de rug van een eeuwenoude es, Wijnlandgoed De Hakenberg. In 2008 was het nog een idee, in 2009 leidde het tot de aanplant van de eerste 200 wijnranken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een heuse wijngaard van ca. 1.700 ranken en zijn in 2013 de eerste druiven geoogst. De licht glooiende es, met een perfecte noord-zuid oriëntatie, bleek uitermate geschikt voor wijnbouw. Met respect voor en in harmonie met de natuur, produceren wij de druiven. Met de kennis, kunde en passie van ‘flying winemaker’ Stan Beurskens zijn in 2014 de eerste wijnen gebotteld. Met trots kunnen wij u laten genieten van een mooi glas Hakenberg Wit,  Hakenberg Parel en Hakenberg Blanc de Noir!”

Bestellen

Het opvallende kookboek met de oranje kaft kunt u hier bestellen of kopen bij Het Amsterdamse Proeflokaal.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Photo Gallery

Om u een indruk te geven van de lunch en de presentatie hebben wij voor u enkele foto’s geplaatst in onze Photo Gallery

fftf2     fftf3

fftf4     fftf5

fftf7     fftf8

fftf6     fftf9

fftf10     fftf11

fftf12     fftf13

fftf14     fftf15

fftf16     fftf17

fftf18     fftf19

fftf20     fftf21

fft22f     fftf23

fftf24     fftf26

fftf27     fftf28

fftf29     fftf30

fftf31     fftf32

fftf33     fftf34

Photo credits: Amsterdam Today

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1