News Ticker

Waarom kijkt Cornald Maas graag naar afgebrande gebouwen?

Iedereen heeft wel iets. Onbekende Nederlanders, maar ook Bekende Nederlanders. Het kan een fascinatie zijn of een bepaalde gewoonte. Cornald Maas heeft ook een fascinatie, want hij  heeft een drang om naar afgebrande woningen te kijken, zelfs als hij daar eigenlijk helemaal geen tijd voor heeft. Dat zegt de presentator in een zorgwekkend interview met Volkskrant Magazine.

Bang voor brand

Maas is naar eigen zeggen ‘ontzagwekkend bang’ voor brand, maar toch ziet hij graag de effecten. “Het is alleen bij woonhuizen, gek genoeg, niet bij bedrijfspanden. Hoe bang ik ook ben, ik móét ernaartoe. Ik kan niet tegen die geur, en hoe alles op een afschuwelijke manier verpulvert.“

“O, ik heb nog foto’s in mijn telefoon van branden waar ik ben gaan kijken”, zegt hij, volgens de krant na het nemen van een slok wijn.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Foto’s

Op de vraag wat Maas met de foto’s doet van deze persoonlijke drama’s voor de betrokkenen, zegt hij: “Die bewaar ik. Als ik de hoek omsla van de straat waar de brand is, begint mijn hart heel snel te kloppen. Ik ben ontzettend zenuwachtig en vervolgens ga ik eindeloos staan turen. Zozeer dat ik heb gedacht: straks denken ze nog dat ik een pyromaan ben.”

De verwarde Avrotros-presentator laat aan de journalist een foto zien van een afgebrand pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. “Ik moest naar Antwerpen, dus echt mijn trein halen, maar ik kon het toch niet laten om eerst even te kijken.”

Getipt

Over de nieuwste afgebrande woningen wordt Maas getipt of hij leest het. “Er was een keer brand in mijn eigen straat, precies op het moment dat de puntentelling van het Nationaal Songfestival bezig was. Toen ben ik in de deuropening gaan staan – heen en weer kijkend tussen die brand en de puntentelling.”

Na de renovatie van Loes Luca’s afgebrande huis, was de brandlucht nog in één wastafel te ruiken. “Ik kon me niet bedwingen.”

Het is niet bekend aan welke aandoening Maas precies lijdt. Er is in elk geval nog geen hulpprogramma voor op RTL 4.

 

Photo credit: gjkooijman via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1