News Ticker

Waarom kijkt Cornald Maas graag naar afgebrande gebouwen?

Iedereen heeft wel iets. Onbekende Nederlanders, maar ook Bekende Nederlanders. Het kan een fascinatie zijn of een bepaalde gewoonte. Cornald Maas heeft ook een fascinatie, want hij  heeft een drang om naar afgebrande woningen te kijken, zelfs als hij daar eigenlijk helemaal geen tijd voor heeft. Dat zegt de presentator in een zorgwekkend interview met Volkskrant Magazine.

Bang voor brand

Maas is naar eigen zeggen ‘ontzagwekkend bang’ voor brand, maar toch ziet hij graag de effecten. “Het is alleen bij woonhuizen, gek genoeg, niet bij bedrijfspanden. Hoe bang ik ook ben, ik móét ernaartoe. Ik kan niet tegen die geur, en hoe alles op een afschuwelijke manier verpulvert.“

“O, ik heb nog foto’s in mijn telefoon van branden waar ik ben gaan kijken”, zegt hij, volgens de krant na het nemen van een slok wijn.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Foto’s

Op de vraag wat Maas met de foto’s doet van deze persoonlijke drama’s voor de betrokkenen, zegt hij: “Die bewaar ik. Als ik de hoek omsla van de straat waar de brand is, begint mijn hart heel snel te kloppen. Ik ben ontzettend zenuwachtig en vervolgens ga ik eindeloos staan turen. Zozeer dat ik heb gedacht: straks denken ze nog dat ik een pyromaan ben.”

De verwarde Avrotros-presentator laat aan de journalist een foto zien van een afgebrand pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. “Ik moest naar Antwerpen, dus echt mijn trein halen, maar ik kon het toch niet laten om eerst even te kijken.”

Getipt

Over de nieuwste afgebrande woningen wordt Maas getipt of hij leest het. “Er was een keer brand in mijn eigen straat, precies op het moment dat de puntentelling van het Nationaal Songfestival bezig was. Toen ben ik in de deuropening gaan staan – heen en weer kijkend tussen die brand en de puntentelling.”

Na de renovatie van Loes Luca’s afgebrande huis, was de brandlucht nog in één wastafel te ruiken. “Ik kon me niet bedwingen.”

Het is niet bekend aan welke aandoening Maas precies lijdt. Er is in elk geval nog geen hulpprogramma voor op RTL 4.

 

Photo credit: gjkooijman via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1