News Ticker

Première van het ludieke fietsfilmpje van Maxim Hartman bij VANMOOF

moof1

De gemeente Amsterdam wil graag aandacht schenken aan het veilig rijden op een fiets door Amsterdam. Niet alleen voor de inwoners, maar vooral voor de vele toeristen, die een fiets huren en Amsterdam willen bezoeken per fiets.

Om dit veilig fietsen te promoten, is een ludiek filmpje opgenomen in Amsterdam, waarbij acteur Maxim Hartman als “Bike-Instructor” fungeert. Op zijn eigen wijze geeft hij instructie in het “Engels” en laat hij zien hoe je in bepaalde omstandigheden moet reageren op de fiets.

moof2     moof3

De première werd gehouden bij het fraaie fietsenmerk VANMOOF in Amsterdam waar eigenaar Taco Carlier en zijn enthousiaste team alle gasten op een aangename manier verwelkomde. Taco deed dit samen met Adri Doorneveld van de gemeente Amsterdam. Adri is coördinator toerisme bij de afdeling Acquisitie en Citymarketing, het toeristisch product van Amsterdam.

moof9     moof15

De openingshandeling werd verricht door wethouder Pieter Litjens, Verkeer en Vervoer, en acteur Maxim Hartman. Zij werden door Adri Doorneveld gevraagd om, voordat het filmpje te zien was, een binnenband zodanig op te pompen dat de binnenband zou gaan klappen. In de video hieronder ziet u of dat is gelukt.

Amsterdam leert bezoekers fietsen

“Dat ging maar net goed”, denk je als je door Amsterdam fietst. Bakfietsmoeders naast elkaar op het fietspad, slingerende schoolkinderen of bezoekers die fietsend of lopend door het rode licht gaan. Meestal gaat het goed, regelmatig moet de verbanddoos er aan te pas komen, of soms nog erger. De fiets wordt veel gebruikt door buitenlandse bezoekers om de stad te verkennen. Deze bezoekers zijn zich vaak niet bewust van de verkeersjungle in Amsterdam. Daarom heeft Vervoer & Openbare Ruimte samen met Economie de opdracht gegeven om een fietsfilmpje te maken. In deze film, voor onze bezoekers, toont de ‘Bike instructor’ the do’s and the don’ts op fietsgebied.

Op een professionele manier, met een komische twist, wordt in zeven minuten de fietser de beginselen van het fietsen bijgebracht.

Na de lancering zal het filmpje te zien zijn bij fietsverhuurders, hotels, op Schiphol, maar ook op de websites van de gemeente Amsterdam en van Amsterdam Marketing.

Het filmpje kunt u hieronder bekijken:

Photo gallery

moof4     moof5

moof6     moof7

moof8     moof10

moof11     moof12

moof19     moof14

moof16     moof17

moof18     moof20

Photo credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1