News Ticker

Eva Jinek scoorde flink met Patricia Paay

evajinek2

Patricia Paay had Eva Jinek uitgekozen om haar verhaal te doen, omdat ze een vrouw is. Eva was daar zeker blij mee, want ze haalde hele hoge kijkcijfers met het verhaal van Patricia Paay omtrend haar plassexfilmpje.

1,610 miljoen kijkers

Het interview van Eva Jinek met Patricia Paay, afgelopen dinsdag in Jinek, trok namelijk op het hoogtepunt, om 23.36 uur, maar liefst 1,610 miljoen kijkers. Dat is aanzienlijk hoger dan het uitzendingsgemiddelde dat eerder bekend werd: 1,425 miljoen kijkers. Dat heeft kijkcijferexpert René van Dammen van de NPO laten weten. De op een na hoogste piek bereikte Jinek op 31 januari om 23.18 uur, tijdens het onderdeel Jinek Op Campagne: GroenLinks. Daar keken 1,250 miljoen mensen naar.

Top 3

De top drie van meest bekeken Jinek-momenten ooit wordt afgesloten door de uitzending van 8 februari. Om 23.40 uur, tijdens het onderdeel waarin Jort Kelder het archief induikt en fragmenten van oude politici toont, keken er 1,195 miljoen mensen.

Eva gaat goed

Het gaat beter dan ooit met Jinek, onderschrijft Van Dammen. “Niet eerder had Jinek zoveel kijkers als de afgelopen anderhalve maand.​ Sinds de eerste aflevering op 2 januari keken er gemiddeld 937.000 mensen naar de late avond talkshow van KRO-NCRV.”

Van Dammen vindt Jinek dit seizoen erg sterk: “Dit wordt onderbouwd met de waardering van de kijkers: een mooie 7,5. Ook komt dit mede door de altijd vrolijke uitstraling en positieve benadering van Eva. Vanaf aflevering één straalt ze uit dat ze er ongelofelijk veel zin in heeft.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Verkiezingen

“Daarnaast heeft Eva natuurlijk ook geluk met de aanstaande verkiezingen. Dit zie je terug in onder andere de top 3 waar twee goed bekeken politieke items in staan: politiek doet het goed in Jinek.”

 

Photo credit: Sebastiaan ter Burg via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1