News Ticker

Blokker hikt tegen een netto verlies aan van 180 miljoen euro

blokker

Blokker is aan het watertrappelen in diep water. De vaste grond lijkt ver weg. Blokker is flink aan het reorganiseren. De nieuwe koers van Blokker levert echter nog geen resultaat op. Hoe gaat dit aflopen met dit oer-Hollandse bedrijf?

Verlies op verlies

In 2015 leed het bedrijf nog een verlies van 52 miljoen euro. Vorig jaar leed het bedrijf een nettoverlies van 180 miljoen euro. Deze verdere verhoging van het verlies is volgens Blokker te wijten aan hoge eenmalige lasten van 100 miljoen euro die het bedrijf kwijt is aan het vernieuwen van de winkels in Nederland en België en het reorganiseren bij dochterondernemingen Xenos, Cook & Co en Intertoys.

Maar niet alleen het reorganiseren kost het concern geld. Het gaat ook niet goed met de winkels die wel openbleven. De totale omzet daalde met 5 procent tot ruim 1,9 miljard euro. Dat kwam deels door de sluiting van 105 winkels. Maar ook als je dat niet meerekent, daalde de omzet met 2,3 procent. Bij de reorganisatie verdwijnen zo’n 1900 banen.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Kortingsacties

Daarnaast maakt het bedrijf minder winst per verkocht product door kortingsacties. Bij de webwinkels werd 30 procent meer verkocht, de omzet steeg tot 173 miljoen euro.

Toekomstperspectief?

Blokker verwacht dat herstructureringslasten dit jaar en mogelijk ook volgend jaar de resultaten nog flink naar beneden zullen halen. Dat komt vooral door de sluiting van circa 200 Blokker en Marskramer-filialen.

Het bedrijf zegt wel een ‘dusdanig sterke financiële basis’ te hebben om al zijn plannen uit te kunnen voeren. Ook merkt Blokker dat Blokker-filialen die een nieuwe inrichting hebben gekregen het in de eerste maanden van dit jaar duidelijk beter hebben gedaan.

Bron : RTL Z

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1