News Ticker

Een huisdier wil water, schaduw en rust bij warm weer

warmweer

De warmte komt weer terug in Nederland. Iedereen kan van de zon genieten, maar los van het feit dat je je goed moet insmeren als je een zonnebad gaat nemen, is het belangrijk om te weten dat anderen wel last van de warmte kunnen hebben. Denk hierbij aan  kinderen, bejaarden, maar ook huisdieren kunnen flink last hebben van de hitte. Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren en de Dierenbescherming geven tips om het warme weer voor verschillende diersoorten zo draaglijk mogelijk te maken.

Hoe merk je dat een dier het te warm heeft?

Het dier voelt warm aan, ademt snel en is lusteloos. Daarnaast zijn de slijmvliezen in de mond van het beest rood. Oververhitting is gevaarlijk en soms zelfs dodelijk voor huisdieren. Als het dier een snelle hartslag en ademhaling heeft en niet tot nauwelijks reageert op prikkels, moet direct contact gezocht worden met de dierenarts.

Wat te doen bij oververhitte dieren?

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Gebruik deze link over ons andere artikel over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1