News Ticker

Een huisdier wil water, schaduw en rust bij warm weer

warmweer

De warmte komt weer terug in Nederland. Iedereen kan van de zon genieten, maar los van het feit dat je je goed moet insmeren als je een zonnebad gaat nemen, is het belangrijk om te weten dat anderen wel last van de warmte kunnen hebben. Denk hierbij aan  kinderen, bejaarden, maar ook huisdieren kunnen flink last hebben van de hitte. Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren en de Dierenbescherming geven tips om het warme weer voor verschillende diersoorten zo draaglijk mogelijk te maken.

Hoe merk je dat een dier het te warm heeft?

Het dier voelt warm aan, ademt snel en is lusteloos. Daarnaast zijn de slijmvliezen in de mond van het beest rood. Oververhitting is gevaarlijk en soms zelfs dodelijk voor huisdieren. Als het dier een snelle hartslag en ademhaling heeft en niet tot nauwelijks reageert op prikkels, moet direct contact gezocht worden met de dierenarts.

Wat te doen bij oververhitte dieren?

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Gebruik deze link over ons andere artikel over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1