News Ticker

Giel Beelen inzake Michael Jackson: “Er zijn ergere dingen dan kindermisbruik”

giel

Als je als overbetaalde DJ gaat roepen dat er ergere dingen zijn dan kindermisbruik, dan zou ontslag niet misstaan. Natuurlijk is het de bedoeling om op te vallen met dit soort zieke uitspraken en het is gelukt. Ook Amsterdam Today maakt gewag van zijn volstrekt foute opmerking om aan te tonen dat dit echt niet kan. Als je hier geen grenzen gaat stellen, gaat hij wellicht een keer roepen dat ISIS een leuke vriendenclub is of dat kindermisbruik bij de katholieke kerk helemaal niet erg is. Dit soort opmerkingen halen de media en dat schijn je nodig te hebben als je luistercijfers tegen vallen. Walgelijk gedrag!

Waar gaat het precies over?

Giel Beelen heeft vrijdagavond naar de pedodocumentaire over Michael Jackson gekeken en is er nu alsnog van overtuigd dat zijn idool kinderen heeft misbruikt. Toch blijft hij zijn muziek gewoon draaien. Dat gaf de DJ onlangs aan op Radio Veronica. Beelen is er na Leaving Neverland heilig van overtuigd dat Jackson inderdaad een pedofiel was. “Diegenen die nog ontkennen dat het gebeurd is steken wel echt hun kop in het zand. Het is absoluut gebeurd.“

De radiomaker heeft de hele vier uur durende documentaire uitgekeken. “Ik ben echt twee keer in slaap gevallen, maar het stond op opnemen, dus ik kon het gewoon terugspoelen, dus uiteindelijk werd het echt half drie ‘s nachts ofzo. Ik moest en zou het zien. Ik had een stukkie gemist en dan ging ik toch weer even terugspoelen.”

Het was een overtuigende film, aldus Beelen. “Ik vond het een fucking goede documentaire. Beelden liegen niet en lichaamstaal zegt zo veel. Die mannen zijn niet aan het lullen. Al hun familie zit erbij en die zijn echt niet aan het lullen. Dan zie je ook beelden van Michael Jackson, die nog steeds mijn popheld is, en dan weet je ook gewoon dat je het eigenlijk al die tijd al wist.”

Toch blijft Beelen de muziek van Jackson trouw. Er zijn ergere dingen op de wereld dan kindermisbruik, benadrukt hij. “Het voelt niet echt anders. Bij mij niet. Het is vreselijk wat hij gedaan heeft, maar ik zou toch willen zeggen: ‘Er zijn vreselijkere dingen.’ Je mag het bijna niet zeggen. Het was in zijn wereld…”

“Hij was wel lief ofzo“, reageert zijn sidekick.

Beelen: “Ja, precies weet je. Nee, het is niet oké. Ik moet het ook niet goed lullen, maar het is vreselijk.”

De sidekick: “Hij heeft niemand vermoord, hè?”

Giel heeft spijt

Giel Beelen heeft spijt van zijn ongepaste uitspraak over kindermisbruik. Hij vindt kindermisbruik verwerpelijk. Dat zegt hij in een statement van Talpa Radio. Beelen riep vanochtend op de radio dat hij Michael Jackson gewoon blijft draaien, omdat ‘er vreselijkere dingen’ zijn dan kindermisbruik. Een walgelijke uitspraak die hij pas terugtrok onder druk van Jeroen Latijnhouwers. Nu zegt hij: “Het is duidelijk geworden dat ik niet moet proberen mijn gedachten hardop te ordenen live op zender.”

Hij vervolgt: “Dan vraag je erom dat een gedeelte van die uitspraken een eigen leven gaat leiden. Laat ik heel duidelijk zijn: kindermisbruik is verwerpelijk en elke vorm van relativering vind ik ongepast.”

Radio Veronica is niet blij met de commotie hierover. “In de Ochtendshow begint Giel aan een poging om de eventuele daden van Michael Jackson te relativeren, echter komt hij zelf in zijn programma direct tot de conclusie dat dat niet kan. Wij delen die conclusie: zelfs het begin van relativering bij dit gevoelige onderwerp is verwerpelijk”, laat de zender weten.

De beelden van Giel Beelens bizarre uitspraak kunt u hier bekijken (zolang Talpa het niet offline haalt).

Wat vindt u van deze kwestie?

Photo by Oscar Anjewierden on Foter.com / CC BY-ND

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1