News Ticker

Ik geef geen cent meer aan een Goed Doel!

goededoelen

Een directeur van een Goed Doel mocht in 2016 maximaal 158.000,- euro per jaar verdienen! Hoeveel collectanten, die in hun eigen tijd giften komen ophalen, heb je nodig om dit salaris op te halen? Denk daar eens over na. Als elke gift gemiddeld 1,- euro bedraagt, dan moet de collectebus minimaal 158.000 keer geschut worden voor dit jaarsalaris. Een minister verdient dit bedrag ook en deze werkt niet 40 uur per week, maar minimaal 100 uur per week voor dit salaris. Om inzicht te geven in het jaarsalaris van directeuren van Goede Doelen en het aantal uren per week dat men hiervoor werkt, hebben we 91 Goede Doelen vergeleken en de resultaten in dit artikel vermeld.

Goed Doel of Goed Bedoeld?

Als je aan een Goed Doel denkt, denk je aan een organisatie waarbij mensen werken, die werken met een idealistisch gevoel. Zij weten dat werken bij een Goed Doel niet hetzelfde is als werken bij een Bank of een Multinational. Bij een Goed Doel komen de inkomsten uit giften van mensen, die achter het Goede Doel staan. Deze mensen willen dat hun gift zo goed mogelijk benut wordt. Wordt hun gift echter wel goed benut?

Natuurlijk moet een grote organisatie naar behoren geleid worden. Ook Goede Doelen hebben adequate leiding nodig. Mensen, die het goed bedoelen, kun je niet bij het leiden van een organisatie gebruiken. Er dient gewoon hard en efficiënt gewerkt te worden. Dat is evident, want de giften dienen zo goed mogelijk besteed te worden.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Grachtengordel

We spreken echter wel steeds over het Goede Doel. Dat betekent dat zoveel mogelijk van de opgehaalde giften naar het Goede Doel moeten. Waarom zitten kantoren van diverse Goede Doelen dan aan de grachtengordel in Amsterdam waar de directie en medewerkers binnen komen in een gang met marmer?

Greenpeace was vorig jaar het meeste kwijt aan huur: bijna een half miljoen euro. De milieuorganisatie verhuisde naar een hip kantoorpand aan het IJ in Amsterdam. Voor ruim 2 ton liet Greenpeace het kantoor verbouwen en inrichten.Ook het Aids Fonds, Plan Nederland en het Prins Bernhard Cultuurfonds spenderen jaarlijks tonnen aan kantoorruimte. Het Aids Fonds gaf in 2014 ruim 230.000 euro uit aan de huur van twee panden aan de Keizersgracht en de Herengracht in Amsterdam. Ook Amnesty International en Human Rights Watch vertoeven in de Amsterdamse grachtengordel.

Wat verdient de directeur van een Goed Doel?

Om duidelijkheid te verschaffen in hetgeen de directie van een Goed Doel verdient, hebben we jaarverslagen van 91 Goede Doelen organisaties bekeken. Gemiddeld verdient de directeur van een Goed Doel 99.000,- euro bruto per jaar en werkt daar gemiddeld minder dan 40 uur per week voor.

Via deze link naar ons eerder geplaatste artikel treft u een uitleg en een overzicht van wat de directeur per Goed Doel verdient, hoeveel uur per week de directeur daarvoor werkt en wordt inzicht gegeven in het vaststellen van het maximaal te verdienen jaarsalaris van een directeur van een Goed Doel.

Trek zelf uw conclusie!

Auteur: Frank Scheers

Photo credit: inyucho via Foter.com / CC BY

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1