News Ticker

HEMA start pilot met internationale formule in grote winkels

hemashop

HEMA start in de Benelux een pilot om haar succesvolle internationale winkelformule te testen in haar grote winkels. Onderdeel van de pilot is het nieuwe concept voor haar foodafdelingen en restaurants. HEMA speelt hiermee in op de trend van gezond en makkelijk eten thuis en buiten de deur. In Tilburg opent vandaag de eerste pilotwinkel, gevolgd door winkels in Antwerpen, Brussel, Maassluis en Veghel. Na de pilot wordt bekeken hoe de internationale formule inclusief het nieuwe foodconcept wordt uitgerold in circa 250 winkels.

Voor de foodafdelingen en restaurants is een totaal nieuw concept ontwikkeld onder de naam ‘LEKKER HEMA’, waarbij vers en gezond eten centraal staat. De restaurants van HEMA krijgen een volledig nieuw uiterlijk en aparte counters waar salades, huisgemaakte friet, verse pasta’s, pizza’s, gezonde broodjes en verse soepen worden bereid terwijl de klant erop wacht. De gerechten bevatten 100% natuurlijke ingrediënten en zijn geheel naar eigen HEMA receptuur ontwikkeld. Veel producten hebben een bijzondere oorsprong, zoals de tomaten en aubergines die door dak- en thuislozen in Amsterdam Osdorp worden geoogst, echte buffelmozzarella uit Nederland en verse zalm afkomstig uit IJsland, direct van de kweker, duurzaam en ambachtelijk gerookt in Monnickendam. Ook wordt het ontbijtassortiment flink uitgebreid en komt er een smoothie- en sappenbar. Op de vernieuwde foodafdeling kunnen klanten terecht voor een wisselend assortiment versbereide maaltijden voor thuis. Dit komt in de plaats van een deel van het aanbod levensmiddelen. HEMA speelt hiermee in op de stijgende vraag naar verse en gezonde maaltijden voor thuis.

hema

Lange historie winkelrestaurant HEMA

HEMA heeft al bijna 90 jaar restaurants in haar winkels. Al sinds haar oprichting in 1926 hadden de HEMA-winkels lunchrooms en in 1950 werd het eerste buffetrestaurant geopend. Hiermee kwam HEMA tegemoet aan een groeiende behoefte van klanten om tijdens het winkelen ook iets te eten en drinken. Sindsdien is food uitgegroeid tot een belangrijk bedrijfsonderdeel van HEMA.

Nieuwe formule goed ontvangen

Sinds dit voorjaar heeft HEMA haar internationale formule in 386 kleine winkels in Nederland en België uitgerold. De uitrol van de formule voor de grote winkels van HEMA en de pilot met de nieuwe foodafdelingen en restaurants zijn onderdeel van de groeistrategie. HEMA-winkels met de internationale winkelformule hebben zogenoemde werelden. Zo staan bijvoorbeeld alle damesproducten bij elkaar in de dames-wereld; van sokken, lingerie, bijouterie tot mode. En zijn alle producten voor baby’s, van romper tot speelgoed bij elkaar te vinden. Klanten waarderen vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling van de winkels. De indeling in werelden en de dominante productpresentatie maakt in één keer duidelijk waar producten in de winkel te vinden zijn. Bovendien bieden de werelden klanten veel meer inspiratie. Daarnaast zijn de winkels veel ruimer opgezet en prettiger om in te winkelen.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Over HEMA

Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten makkelijker en leuker. Met producten die opvallen door een goede kwaliteit, een goed ontwerp en een scherpe prijs. HEMA heeft bijna 700 winkels in 7 landen, 11.000 medewerkers (excl. franchise) en circa 32.000 producten en diensten. Echt HEMA.

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Emmaline via Foter.com / CC BY-ND

Photo credit: ANP Pers Support

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1