News Ticker

Vastgoedbedrijf van Prins Bernhard van Oranje koopt Mediapark

wdslider

Het bekende Mediapark in Hilversum is verkocht. De Britse investeerder Europa Capital, eigenaar van Media Park Enterprise, heeft het Mediapark verkocht aan het Amsterdamse vastgoedbedrijf Pinnacle. Prins Bernhard van Oranje doet voor 25% mee in Pinnacle.

Het Mediapark stond al meer dan twee jaar in de etalage. Over de verkoop zijn geen financiële details bekendgemaakt. Wel lichtte de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger van Economie toe dat er geen contact is geweest met prins Bernhard bij het sluiten van de deal. Prins Bernhard zelf heeft benadrukt minderheidsaandeelhouder te zijn in het vastgoedbedrijf en daarom geen invloed te hebben op de dagelijkse leiding.

wd4

Prins Bernhard van Oranje

De afgelopen tijd is er gewerkt aan een toekomstvisie voor het Mediapark om zo de locatie een levendige campus voor digitale media te maken. ,,Het Mediapark moet een prettig nest worden voor nieuwe media”, aldus Jaeger.

De prins zit sinds 2010 met zijn zakenpartners Menno de Jong en Coen Groeneveld in Pinnacle. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een projectontwikkelaar van belang, die onder meer de voormalige ING-kantoren aan het Westerpark verbouwt tot woningen. Het Mediapark is het centrum van de Nederlandse mediasector en heeft een omvang van ruim 150.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte. Bijna alle ruimtes worden verhuurd aan televisiestudio’s en omroepen, zoals NOS, RTL, Omroep MAX en Talpa. Er werken 6.000 mensen in het Mediapark.

Bernhard beschikt over een ruime ervaring als ondernemer. Naast zijn vastgoedactiviteiten waar hij 590 woningen bezit, is de prins ook eigenaar van Circuit Zandvoort. Hij is tevens medeoprichter van ICT-bedrijf Levi9.

Photo Credit: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1