News Ticker

DWDD-professor Erik Scherder heeft net als Matthijs fobieën

scherder

Fobieën hebben beperkt je leven in grote mate. Een angst of meerdere angsten hebben vele mensen, maar daar kun je flink last van hebben. Veel mensen hebben een fobie of meerdere fobieën. Ook Bekende Nederlanders lijden er aan en DWDD-professor Erik Scherder heeft net als DWDD-host Matthijs van Nieuwkerk ook last van allerlei fobieën. Dat vertelt hij in weekblad Privé.

Bang voor tunnels en bruggen

Van Van Nieuwkerk is inmiddels algemeen bekend dat hij ongelooflijk bang is voor tunnels en bruggen en een fobie heeft voor overgeven (“Ik slik het nog liever door”), maar van Scherders eigenaardigheden was nog niet veel bekend. De tv-wetenschapper lijdt echter aan fobieën die een grote impact op zijn dagelijks leven hebben.

Bang op de snelweg

De neuropsychologie durft bijvoorbeeld niet de snelweg op te rijden. “Dat klopt, ik rijd voor geen goud op een snelweg. Dat komt door die weidsheid, de snelheid en al die in- en uitvoegstroken. Ik krijg op een snelweg paniekaanvallen.”

Hij vreest dat de snelweg hem snel fataal zou worden. “Mijn grootste nachtmerrie is om door zo’n aanval achter het stuur flauw te vallen, met alle gevolgen van dien.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Vermijdingsgedrag

Als professor zou je denken dat hij beter moet weten. “Ik had die angsten eigenlijk moeten aanpakken, maar heb vermijdingsgedrag vertoond door het dan maar niet meer te doen. Dat is zeer onverstandig, maar ik laat het maar zo.”

Ook vliegen durft Scherder niet. “Ik ben ooit wel in Amerika geweest, twee keer zelfs. Maar dan was het werk gedaan en dan gingen de collega’s nog wat leuks samen doen die avond, terwijl ik het eerst mogelijke vliegtuig naar huis pakte. Want als ik pas de volgende dag zou gaan, dan zou ik met dat in mijn achterhoofd de hele nacht geen oog meer dicht doen.”

Door het afzeggen van Amerikaanse opdrachten heeft hij veel geld misgelopen. “Zonde weliswaar, maar zelfs mijn kinderen zeiden op een gegeven moment: ‘Pap, als je er zo veel last van hebt, stóp dan gewoon met dat vliegen.’ En dat heb ik maar gedaan.”

Angsten

Via deze link kun je een angstenlijst inzien en meer over angsten lezen.

Heb jij ook een fobie of fobieën?

Je kunt jouw reactie kwijt door ons reactieformulier in te vullen.

Bron: mediacourant

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1