News Ticker

De Amsterdamse Krul bestaat al sinds 1880

pissoiramsterdam

Het vinden van een openbaar toilet in Amsterdam is niet eenvoudig. Zeker niet voor een vrouw. Als je denkt dat je in een bar of restaurant makkelijk kunt vragen of je kunt gebruik maken van het toilet is het antwoord vaak negatief. Vele bars zeggen gewoon nee of je betaalt gauw € 1,- voor  een simpele sanitaire stop.

Wildplassen

Veel jongens en mannen maken gebruik van bomen, gebouwen (kerken en monumenten bij voorkeur) en de grachten om zich te ontdoen van die vervelende druk op hun blaas. Maar wildplassen, kan je een boete van € 90,- opleveren in Amsterdam. En plassen in de grachten kent een extra gevaar, die je misschien niet eens overleeft! En dit is niet een grapje.

wc

Wildplassen en verdrinking

Gemiddeld verdrinken elk jaar 15 mensen tijdens het plassen in de gracht. Vooral tijdens de nacht zijn de risico’s hoog. Mensen zijn dronken, het is donker, de bloeddruk is hoog, ze verliezen hun evenwicht, het water is koud en ze raken verlamt binnen enkele minuten. Daarnaast hangen niet overal touwen of zijn er voldoende trappen om uit de gracht te klimmen. De gemeente zou dit beter moeten oplossen.

De Krul

Amsterdam is trots op haar eigen prachtige Krul, de gekrulde pissoir of urinoir. De Krul is sinds 1880 in Amsterdam en het design is nog steeds min of meer hetzelfde. Ze zijn verkrijgbaar in een één persoons of twee persoons variant. De  Krul wordt helaas zelden gereinigd en het wemelt van de bacteriën, dus zorg ervoor dat je niets aanraakt.

En vrouwen? Zij kunnen niet gebruik maken van de Krul. Amsterdam kent wel nieuwe vormen van openbaar toilet, die voor vrouwen en mannen te gebruiken zijn en anders kunnen we Burger King of McDonald’s aanbevelen waar je makkelijker terecht kunt zonder te betalen.

Photo credits: Amsterdam Today

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1