News Ticker

De 7-gangen proeverij bij L’ Invité le Restaurant in de Jordaan is perfect!

invslider

De Jordaan blijft een unieke plek in Amsterdam. Sfeervol, leuke mensen, gezellige cafeetjes en heerlijke restaurants waar het goed toeven is. Zeker qua restaurants is het een must om de Jordaan te bezoeken.

Onontdekte pareltjes

Het valt niet mee nog onontdekte pareltjes te vinden in Amsterdam. Online staan uitgebreide lijsten met tips voor ontbijt, lunch, brunch hotspots en ook voor diner of café-tips maken diverse insiders je uitvoerig wegwijs. Het lijkt alsof iedere topplek al gecovered is. Toch vind je af en toe nog een onontdekt pareltje, een restaurant waar nog niet over is geschreven, L’invité le Restaurant is er zo één. In het hart van de Jordaan, midden op de Bloemgracht vind je dit Franse zaakje waar niet de typisch zware en calorierijke Franse gerechten op de kaart staan, maar een mooie mengeling tussen Franse klassiekers met een Nederlandse twist. Reden te meer eens bij L’ invité aan te schuiven.

Chef Sico de Moel

invsico

L’ invité is verstopt in een bijna 400 jaar oud pand in de Jordaan. In de keuken én de bediening staat eigenaar en chef Sico de Moel. Deze patron en selfmade cuisinier laat zich inspireren door de Franse keuken, maar stelt het lokale product centraal. Liefst biologisch en altijd met respect voor de natuur geteeld of gekweekt. De Moel: “De producten waarmee we werken zijn van de allerbeste kwaliteit. We gebruiken pure ingrediënten, geen poeders of andere fabrieksproducten. We werken met kleinschalig lokaal geproduceerde producten.

Tour de France

Op de kaart zie je een lijst aan traditioneel Franse gerechten voorbijkomen. Er zijn combinaties te vinden met bijvoorbeeld ambachtelijke vergeten streekproducten zoals de Jardin d’antan van vergeten groenten als koolraap of peterseliewortel of scheermesjes afkomstig uit de Hollandse wateren. Natuurlijk mag ook de Franse klassieker Crème Brûlée niet ontbreken, het laatste gerecht is bereid met vossenbessen en een rasechte signature dish te noemen.

De Proeverij

Om zoveel mogelijk van de gerechten te genieten, kun je kiezen voor de ‘Proeverij’. Deze neemt je dit najaar op een ontdekkingstocht langs onder meer rauwe makreel met een sorbet van Cornichon, Hollandse scheermessen met zoetzure venkel, een Cappuccino van Franse uienbouillon met Amsterdamse oude kaas, een Frans kwarteltje met zoete aardappel en gebakken bloedworst en kruidnagel en het Hert van de Veluwe. Om je vingers bij af te likken!

Bistro gevoel

Het Franse Bistrogevoel viert hoogtij bij L’ invité, de tafels zijn gedekt met wit linnen, je vindt er een crèmekleurige lederen bank, houten bistrostoelen en een zwart/wit geblokte stenen vloer die de zaak overduidelijk het karakter geven van een petit restaurant met een gezellige sfeer. L’ invité telt 35 zitplaatsen binnen en …. tip van de dag, buiten aan de overkant van de straat aan het water heeft L’ invité een piepklein terrasje met 8 zitplaatsen. Voor als de zon schijnt en je lekker knus aan het buiten wilt zitten! Het restaurant is 6 dagen in de week open voor diner tussen 17.00 en 23 uur. In de zomer is er op vrijdag, zaterdag en zondag ook lunch en terras vanaf 12.00 uur.

L’ Invité le Restaurant, Bloemgracht 47, 1016 KD Amsterdam, www.linvite.nl

Photo Gallery

linv1

Mooie en smaakvolle oesters uit de Waddenzee

linv3

Tartaar van rauwe makreel met zeewier, garnaaltjes en sorbet van Cornichon op een bedje van pastinaak en bloemkool

linv4

Elegant scheermesje gevuld met kervel op een bedje met aardappelsalade

linv5

Drie verschillende boters voor op het heerlijke bruine brood: rucola, normaal en anjovis

linv12

Franse uienbouillon met Amsterdamse kaas

linv7

Franse kwartel met zoete aardappelcreme, truffelchipje en bloedworstcubs

linv8

Vergeten groenten, zoals gele biet, oerbiet, gele wortel, meiknol, koolraap, vleesradijs, paasre peen, peterselie wortel en koolrabi met pijnboompitjes

linv9

Veluws hert, wortel, pastinaak crème, gebakken paddenstoeltjes, aardappelpuree, ragout en jus van het hert

linv10

Creme brulee met winterpeen, warmoes en gember

Wijnen

Bij de proeverij werden 4 mooie wijnen geserveerd. Dit waren een witte Spaanse Perla del Marque, een Oostenrijkse rode Tapps, een rode Franse Cantharel uit Nîmes en een zachte witte dessertwijn uit Oostenrijk met de naam Tschida.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Photo credits: Amsterdam Today en L’ Invité le Restaurant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1