News Ticker

De 7-gangen proeverij bij L’ Invité le Restaurant in de Jordaan is perfect!

invslider

De Jordaan blijft een unieke plek in Amsterdam. Sfeervol, leuke mensen, gezellige cafeetjes en heerlijke restaurants waar het goed toeven is. Zeker qua restaurants is het een must om de Jordaan te bezoeken.

Onontdekte pareltjes

Het valt niet mee nog onontdekte pareltjes te vinden in Amsterdam. Online staan uitgebreide lijsten met tips voor ontbijt, lunch, brunch hotspots en ook voor diner of café-tips maken diverse insiders je uitvoerig wegwijs. Het lijkt alsof iedere topplek al gecovered is. Toch vind je af en toe nog een onontdekt pareltje, een restaurant waar nog niet over is geschreven, L’invité le Restaurant is er zo één. In het hart van de Jordaan, midden op de Bloemgracht vind je dit Franse zaakje waar niet de typisch zware en calorierijke Franse gerechten op de kaart staan, maar een mooie mengeling tussen Franse klassiekers met een Nederlandse twist. Reden te meer eens bij L’ invité aan te schuiven.

Chef Sico de Moel

invsico

L’ invité is verstopt in een bijna 400 jaar oud pand in de Jordaan. In de keuken én de bediening staat eigenaar en chef Sico de Moel. Deze patron en selfmade cuisinier laat zich inspireren door de Franse keuken, maar stelt het lokale product centraal. Liefst biologisch en altijd met respect voor de natuur geteeld of gekweekt. De Moel: “De producten waarmee we werken zijn van de allerbeste kwaliteit. We gebruiken pure ingrediënten, geen poeders of andere fabrieksproducten. We werken met kleinschalig lokaal geproduceerde producten.

Tour de France

Op de kaart zie je een lijst aan traditioneel Franse gerechten voorbijkomen. Er zijn combinaties te vinden met bijvoorbeeld ambachtelijke vergeten streekproducten zoals de Jardin d’antan van vergeten groenten als koolraap of peterseliewortel of scheermesjes afkomstig uit de Hollandse wateren. Natuurlijk mag ook de Franse klassieker Crème Brûlée niet ontbreken, het laatste gerecht is bereid met vossenbessen en een rasechte signature dish te noemen.

De Proeverij

Om zoveel mogelijk van de gerechten te genieten, kun je kiezen voor de ‘Proeverij’. Deze neemt je dit najaar op een ontdekkingstocht langs onder meer rauwe makreel met een sorbet van Cornichon, Hollandse scheermessen met zoetzure venkel, een Cappuccino van Franse uienbouillon met Amsterdamse oude kaas, een Frans kwarteltje met zoete aardappel en gebakken bloedworst en kruidnagel en het Hert van de Veluwe. Om je vingers bij af te likken!

Bistro gevoel

Het Franse Bistrogevoel viert hoogtij bij L’ invité, de tafels zijn gedekt met wit linnen, je vindt er een crèmekleurige lederen bank, houten bistrostoelen en een zwart/wit geblokte stenen vloer die de zaak overduidelijk het karakter geven van een petit restaurant met een gezellige sfeer. L’ invité telt 35 zitplaatsen binnen en …. tip van de dag, buiten aan de overkant van de straat aan het water heeft L’ invité een piepklein terrasje met 8 zitplaatsen. Voor als de zon schijnt en je lekker knus aan het buiten wilt zitten! Het restaurant is 6 dagen in de week open voor diner tussen 17.00 en 23 uur. In de zomer is er op vrijdag, zaterdag en zondag ook lunch en terras vanaf 12.00 uur.

L’ Invité le Restaurant, Bloemgracht 47, 1016 KD Amsterdam, www.linvite.nl

Photo Gallery

linv1

Mooie en smaakvolle oesters uit de Waddenzee

linv3

Tartaar van rauwe makreel met zeewier, garnaaltjes en sorbet van Cornichon op een bedje van pastinaak en bloemkool

linv4

Elegant scheermesje gevuld met kervel op een bedje met aardappelsalade

linv5

Drie verschillende boters voor op het heerlijke bruine brood: rucola, normaal en anjovis

linv12

Franse uienbouillon met Amsterdamse kaas

linv7

Franse kwartel met zoete aardappelcreme, truffelchipje en bloedworstcubs

linv8

Vergeten groenten, zoals gele biet, oerbiet, gele wortel, meiknol, koolraap, vleesradijs, paasre peen, peterselie wortel en koolrabi met pijnboompitjes

linv9

Veluws hert, wortel, pastinaak crème, gebakken paddenstoeltjes, aardappelpuree, ragout en jus van het hert

linv10

Creme brulee met winterpeen, warmoes en gember

Wijnen

Bij de proeverij werden 4 mooie wijnen geserveerd. Dit waren een witte Spaanse Perla del Marque, een Oostenrijkse rode Tapps, een rode Franse Cantharel uit Nîmes en een zachte witte dessertwijn uit Oostenrijk met de naam Tschida.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Photo credits: Amsterdam Today en L’ Invité le Restaurant

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1