News Ticker

1900 banen verloren bij Blokker door sluiting honderden winkels

blokker

Bij bepaalde winkelketens gaat het niet zoals men het had voorgesteld. Regelmatig staat in de krant iets over winkelketens, die moeten saneren of zelfs sluiten. Nu is Blokker aan de beurt, want het moederbedrijf van Blokker, Blokker Holding, gaat honderen winkels sluiten.

1900 ontslagbrieven

Het bedrijf, dat vorig jaar een grote vernieuwing doorvoerde, moet 1900 werknemer kwijt. Hun banen verdwijnen bij de verschillende winkelketens en bij het moederbedrijf zelf. Daarnaast worden de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in de etalage gezet.

Het komende jaar verdwijnen er ongeveer honderd winkels. De overgebleven 400 winkels worden allemaal omgebouwd tot de nieuwe formule. Welke winkels de deuren moeten sluiten, moet de komende tijd duidelijk worden. Wel zegt Blokker dat het om structureel verliesgevende filialen gaat, die op onrendabele locaties staan.

100 Marskramer minder

Marskramer, ook een formule van Blokker, gaat verder als franchiseketen. De honderd winkels die nog van de holding zijn, worden gesloten. Daarmee komt het totaal aantal winkels dat moet sluiten op 200.

Eén winkelformule

Door zich volledig te richten op slechts één winkelformule, Blokker, denkt het bedrijf beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderde wensen van consumenten. Dat is nodig om in een zeer concurrerende markt het hoofd boven water te houden. De houdstermaatschappij Blokker Holding, waaronder alle ketens vallen, houdt op termijn helemaal op te bestaan.

Bron: RTLZ

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1