News Ticker

1900 banen verloren bij Blokker door sluiting honderden winkels

blokker

Bij bepaalde winkelketens gaat het niet zoals men het had voorgesteld. Regelmatig staat in de krant iets over winkelketens, die moeten saneren of zelfs sluiten. Nu is Blokker aan de beurt, want het moederbedrijf van Blokker, Blokker Holding, gaat honderen winkels sluiten.

1900 ontslagbrieven

Het bedrijf, dat vorig jaar een grote vernieuwing doorvoerde, moet 1900 werknemer kwijt. Hun banen verdwijnen bij de verschillende winkelketens en bij het moederbedrijf zelf. Daarnaast worden de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in de etalage gezet.

Het komende jaar verdwijnen er ongeveer honderd winkels. De overgebleven 400 winkels worden allemaal omgebouwd tot de nieuwe formule. Welke winkels de deuren moeten sluiten, moet de komende tijd duidelijk worden. Wel zegt Blokker dat het om structureel verliesgevende filialen gaat, die op onrendabele locaties staan.

100 Marskramer minder

Marskramer, ook een formule van Blokker, gaat verder als franchiseketen. De honderd winkels die nog van de holding zijn, worden gesloten. Daarmee komt het totaal aantal winkels dat moet sluiten op 200.

Eén winkelformule

Door zich volledig te richten op slechts één winkelformule, Blokker, denkt het bedrijf beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderde wensen van consumenten. Dat is nodig om in een zeer concurrerende markt het hoofd boven water te houden. De houdstermaatschappij Blokker Holding, waaronder alle ketens vallen, houdt op termijn helemaal op te bestaan.

Bron: RTLZ

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1