News Ticker

Waarom stopt presentator Thomas Erdbrink met Zomergasten?

Bij het bekende tv-programma van de VPRO “Zomergasten” wijzigt er nogal vaak wat aangaande de presentatie. Ook Thomas Erdbrink stopt met presenteren.

Geen Tijd

Thomas Erdbrink stopt na één seizoen als presentator van Zomergasten. Hij heeft er dit jaar geen tijd voor. Dat zegt de tv-interviewer in de Volkskrant. Erdbrink heeft het concept van het tweede seizoen van de VPRO-serie Onze Man in Teheran bedacht en dat slokt tijd op. “Nadat je het licht hebt gezien, komen de beslissingen. Ik stop als presentator van Zomergasten, want daar is geen tijd voor dit jaar. We beginnen volgende maand met het maken van een vervolg op Onze man in Teheran.”

The New York Times

“Verder concentreer ik me op mijn echte werk: voor The New York Times. Daarnaast blijf ik natuurlijk deze rubriek schrijven“, zegt hij in de krant.

Het was even een lastig om samen met zijn regisseur een goed concept voor het vervolg te bedenken, aldus Erdbrink. “Die nacht sliep ik slecht. Vragen spookten door mijn hoofd. Met Trump in Amerika en zijn kabinet vol Iranhaters wordt het vast een druk jaar voor de krant, dacht ik bij mezelf.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Fuck de televisie

“Ga ik deze zomer weer in Nederland presenteren? Waarom zou ik eigenlijk al die moeite doen om een nieuwe serie in Iran te maken? Met die stomme Roel? Met kringen onder mijn ogen poetste ik de volgende ochtend mijn tanden en dacht: fuck de televisie, ik kap ermee.”

Inmiddels heeft Erdbrink besloten om er weer met veel energie tegenaan te gaan.

 

Photo credit: Marco Raaphorst via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1