News Ticker

Waarom stopt presentator Thomas Erdbrink met Zomergasten?

Bij het bekende tv-programma van de VPRO “Zomergasten” wijzigt er nogal vaak wat aangaande de presentatie. Ook Thomas Erdbrink stopt met presenteren.

Geen Tijd

Thomas Erdbrink stopt na één seizoen als presentator van Zomergasten. Hij heeft er dit jaar geen tijd voor. Dat zegt de tv-interviewer in de Volkskrant. Erdbrink heeft het concept van het tweede seizoen van de VPRO-serie Onze Man in Teheran bedacht en dat slokt tijd op. “Nadat je het licht hebt gezien, komen de beslissingen. Ik stop als presentator van Zomergasten, want daar is geen tijd voor dit jaar. We beginnen volgende maand met het maken van een vervolg op Onze man in Teheran.”

The New York Times

“Verder concentreer ik me op mijn echte werk: voor The New York Times. Daarnaast blijf ik natuurlijk deze rubriek schrijven“, zegt hij in de krant.

Het was even een lastig om samen met zijn regisseur een goed concept voor het vervolg te bedenken, aldus Erdbrink. “Die nacht sliep ik slecht. Vragen spookten door mijn hoofd. Met Trump in Amerika en zijn kabinet vol Iranhaters wordt het vast een druk jaar voor de krant, dacht ik bij mezelf.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Fuck de televisie

“Ga ik deze zomer weer in Nederland presenteren? Waarom zou ik eigenlijk al die moeite doen om een nieuwe serie in Iran te maken? Met die stomme Roel? Met kringen onder mijn ogen poetste ik de volgende ochtend mijn tanden en dacht: fuck de televisie, ik kap ermee.”

Inmiddels heeft Erdbrink besloten om er weer met veel energie tegenaan te gaan.

 

Photo credit: Marco Raaphorst via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1