News Ticker

Waarom is Patricia Paay bang voor een dwarslaesie?

hoef45

Patricia Paay is weer regelmatig in het nieuws. Onlangs is ze getrouwd en heeft ze meegedaan aan de nationale sextest. Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn bij haar, want in een bekend weekblad onthulde ze dat ze bang is voor een dwarslaesie.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Dwarslaesie

Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg. Het ruggenmerg is een onderdeel van het centrale zenuwstelsel en loopt vanaf de hersenstam door de wervelkolom naar het staartbeen, onderaan je rug. Door het ruggenmerg lopen zenuwen en vanuit het ruggenmerg ontspringen de zenuwen die naar en vanuit het hele lichaam lopen. Deze zenuwen gebruiken prikkels om bewegingen aan te sturen en gevoel waar te nemen.

In de volksmond wordt een dwarslaesie ook wel gebroken rug of gebroken nek genoemd. Als je een dwarslaesie hebt, kunnen de zenuwen hun prikkels niet verder door de wervelkolom naar beneden doorgeven. Daardoor raak je vanaf de plaats van de beschadiging geheel of gedeeltelijk verlamd.

Waarom bang?

Volgens Patricia is ze een half jaar geleden een keer van de trap gevallen en ze maakt zich zorgen over haar gezondheid. Wellicht dat haar hoge hakken hier debet aan zijn geweest.

 

Photo credit: Amsterdam Today

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1