News Ticker

NVJ: KRO-NCRV en Yvon Jaspers zetten geloofwaardigheid NPO op het spel

testbeeld

De NVJ, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, is not amused door de KRO-NCRV, die het bijbaantje van Yvon Jaspers bij de grootste veevoeder fabrikant van Europa al drie jaar toestaat. De dubbele baan van de Boer Zoekt Vrouw-ster is dit weekend onthuld in Trouw. Het bedrijf ForFarmers betaalt Jaspers om het boerenleven een schattig en leuk imago te geven, om de intensieve veehouderij uit de wind te houden van critici. De KRO-NCRV zet de geloofwaardigheid van de publieke omroep op het spel hierdoor. Dat stelt Thomas Bruning van de NVJ bij het ANP.

Jaspers draagt bij de NPO, in haar programma’s Boer Zoekt Vrouw en Onze Boerderij, ook bij aan een positief imago over het boerenleven. De directie van KRO-NCRV heeft deze nevenfunctie goedgekeurd.

“De omroep heeft heel wat uit te leggen“, stelt de NVJ. “Juist bij de publieke omroep moet je elke suggestie of schijn van belangenverstrengeling vermijden. Je houdt als publieke omroep je geloofwaardigheid alleen overeind door hier écht scherp op toe te zien.”

Af en toe een dag voorzitterschap doen is prima, zegt Bruning. “Maar drie jaar lang op de loonlijst van een veevoederproducent staan, is echt een ander verhaal. Dat er geen openheid over de hoogte van de bijverdiensten wordt gegeven, helpt ook niet echt.”

Wat vindt u van deze kwestie?

Photo by THCganja on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1