News Ticker

Eerste hagelslagwinkel van Nederland geopend in Amsterdam

hagelslag2

De eerste hagelslagwinkel van Nederland heeft haar deuren geopend in Amsterdam. De Hagelswag Store zoals de winkel heet, biedt naast flessen en dozen Hagelswag, ook boterhammen met echte chocolade met verschillende smaakcombinaties aan. ‘We willen onze bijzondere Nederlandse traditie van chocolade voor het ontbijt delen met de rest van de wereld’, aldus Lennart de Jong.

Samen met Robbert Vos lanceerden De Jong vorig jaar een crowdfundcampagne om hagelslag naar Amerika te brengen. En met succes: ‘mensen uit meer dan 45 landen, van Finland tot Zuid-Korea, hebben inmiddels kennis gemaakt met Hagelswag, onze kwaliteitschocolade voor brood’, vervolgt Vos.

Hagelswag

Ook in Nederland bleef de nieuwe hagelslag niet onopgemerkt, De Jong: ‘veel van onze eerste klanten zijn Nederlanders die echte chocolade op brood veel lekkerder vinden’. Zo ontstond het idee voor de eerste hagelslagwinkel van Nederland, ‘en waarschijnlijk dus ook van de wereld’, zegt Vos.

In de winkel aan het Spui in Amsterdam worden naast flessen en pakken ook boterhammen Hagelswag aangeboden. ‘Om onze liefde voor chocolade voor het ontbijt te delen, delen we een iedere dag tussen twaalf en één een uur lang brood uit met Hagelswag’, vertelt Vos. Daarbij kun je dan ook verschillende smaakcombinaties proeven zoals kokos/banaan of pinda/rood fruit. De Jong: ‘In de toekomst gaan we met een aantal bijzondere smaakcombinaties komen, we krijgen al ontzettend leuke ideeën vanuit onze achterban!’

De Hagelswag store is vanaf vandaag geopend in de Heisteeg 8 in Amsterdam, maar de mannen dromen al verder wanneer gevraagd wordt naar de volgende stap, Vos: ‘een Hagelswag Store in hartje New York, dat zou helemaal mooi zijn..!’

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Achtergrondinformatie

Hagelswag heeft als missie om de bijzondere Nederlandse traditie van chocolade voor het ontbijt te delen met de rest van de wereld.

Hagelswag werd in 2016 gelanceerd door Robbert Vos en Lennart de Jong door middel van een crowdfundingcampagne op Kickstarter. Het initiatief werd internationaal nieuws en binnen twee weken werd het streefbedrag opgehaald. In oktober hetzelfde jaar werd Hagelswag gelanceerd op de grootste chocolade beurs van de oostkust van de Verenigde Staten, The Big Chocolate Show in New York.

Hagelswag onderscheidt zich door het gebruik van de hoogste kwaliteit fair traded en vegan chocolade. De productie van Hagelswag vindt plaats in samenwerking met een sociale werkplaats.

In april 2017 voegde Allard Droste zich bij Hagelswag om mee te werken aan de internationale ambities van Hagelswag. Droste heeft ruim 10 jaar ervaring als ondernemer met onder meer het bedrijf Aldowa. Hiermee won hij prijzen zoals de FD Gazelle en Nieuwe Helden Award van VNO-NCW. Daarnaast is hij bestseller auteur van ‘Semco in de polder’ en geeft hij spreekbeurten hoe werken weer leuk wordt door heel Nederland. Zijn nieuwste droom is om samen met Hagelswag de Nederlandse traditie een internationaal succes te maken in de rest van de wereld.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Ronaldc5 via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1