News Ticker

Ambachtelijk bereid vlees proeven bij Het Amsterdamse Proeflokaal

ntmslider

De kunst van het echte ambachtelijke uitbenen van een deel van een rund werd tot groot genoegen van de 24 genodigden voor de workshop “Uitbenen en hoe bak je vlees het meest perfect” met veel plezier uitgevoerd door topslager Piet van den Berg van Nice to Meat.

Piet was samen met zijn collega Jeroen Kistemaker naar Het Amsterdamse Proeflokaal getogen om op een vriendelijke maar vooral professionele en ambachtelijke manier te laten zien hoe je vlees op de juiste manier dient uit te benen om vervolgens op de juiste manier te bereiden.

MRIJ-ras

Piet, die Herman den Blijker de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd: “Wij werken altijd met vlees van het MRIJ-ras. Een bijzonder mooie kwaliteit koe waarmee ook in de keuken van Het Amsterdamse Proeflokaal wordt gewerkt. Onze koeien worden heel diervriendelijk behandeld. Dat scheelt heel veel stress en zorgt ervoor dat het vlees in perfecte conditie blijft. Structuur en smaak is natuurlijk van groot belang. Smaak hoeft niet altijd te maken te hebben met het zachtste vlees. Ossenhaas is in feite vlees dat nauwelijks “gewerkt” heeft. Daarom is het zo zacht. Bepaalde delen van de rund zijn vaak smaakvoller dan de ossenhaas.”

Piet vervolgt lachend: “Als je echt het lekkerste vlees wil hebben, ga dan een “relatie” aan met je slager. Hij weet exact wat je lekker vindt en hij kan je ook bepaalde voorstellen doen om eens diverse vleessoorten uit te proberen met een vollere smaak.”

Workshop

De workshop werd gehouden in de sfeervolle ruimte op de eerste verdieping van Het Amsterdamse Proeflokaal waar de ruimte is ingedeeld met een aantal tafels en stoelen en een professionele open keuken. Een perfecte plek om dit soort workshops te geven en het uitzicht is fantastisch door de grote raampartijen.

Advertentie

Wil je echte connectie met jouw doelgroep? Ga online adverteren op AT! Klik op de foto voor meer informatie

Executive Chef Richard Aloserij

Tevens was bij de exclusieve workshop Executive Chef Richard Aloserij van Het Amsterdamse Proeflokaal aanwezig. Zijn leuke taak was om de gasten de beste trucs om perfect vlees te bakken te onderwijzen en om een smaakvolle steak tartare te bereiden van vlees dat Piet net had uitgebeend. De steak tartare was gemaakt van kogelbiefstuk en was van grote klasse.

Proeven

Daarnaast kwamen de culinaire professionals in actie om malse kogelbiefstuk te bakken in roomboter dat werd geserveerd met lekkere groenten met wat spekjes. Om de smaken nog wat meer tot hun recht te laten komen, werd heerlijke rode wijn in de afwachtende wijnglazen geschonken en genoten de gasten volop van al dit lekkers. Daarna kwamen de gastronomische talenten in actie om een prachtige rosbief te bereiden dat later in plakjes aan de genodigden werd aangeboden. Ook weer met die heerlijke roombotersmaak. Wat een plezier daar bij Het Amsterdamse Proeflokaal. Niet alleen bij de gasten, maar ook in de keuken bij de enthousiaste bereiders van het zalige vlees.

ntm43     ntm37

Dessert

Om de workshop met iets zoets af te ronden werd door de heren met de spierwitte koksjassen een heerlijke crème brûlée geserveerd. Het mooie knapperig laagje bovenop en de romige zachte crème waren ontzettend lekker. Na dit zoete dessert werd iedereen uitgenodigd om beneden op het gezellige grote terras plaats te nemen en om een kopje koffie te drinken. Natuurlijk was het belangrijkste onderwerp de zeer geslaagde workshop en iedereen was vol lof over hetgeen ze culinair hadden beleefd.

Houd Het Amsterdamse Proeflokaal in de gaten. Nieuwe leuke workshops zullen worden georganiseerd en u wilt daar bij zijn.

Piet van den Berg aan het woord

Photo Gallery

In onze Photo Gallery hebben we wat foto’s geplaatst, zodat u meer inzicht en beleving krijgt van de zeer leerzame en aangename workshop bij Het Amsterdamse Proeflokaal over ambachtelijk vlees bereiden.

ntm3     ntm2

ntm4     ntm5

ntm6     ntm7

ntm8     ntm9

ntm10     ntm11

ntm12     ntm13

ntm14     ntm15

ntm16     ntm17

ntm18     ntm19

ntm20     ntm21

ntm46     ntm23

ntm24     ntm25

ntm26     ntm27

ntm28     ntm29

ntm30     ntm31

ntm32     ntm33

ntm34     ntm35

ntm36    

ntm38     ntm39

ntm40     ntm41

ntm42     ntm45

Photo credits: Amsterdam Today

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1