News Ticker

Trumpfilmpje van Arjen Lubach levert VPRO leuk geld op

trumpfilmpje

Het Trumpfilmpje van Arjen Lubach was wereldwijd een groot succes. Via deze link kunt u ons eerder gepubliceerde artikel daar over lezen.

20.000,- euro

De VPRO verdient goed aan het filmpje van Zondag Met Lubach dat wereldwijd viral ging. Het meer dan 50 miljoen keer aangeklikte filmpje leverde de omroep volgens insiders een kleine 20.000,- euro op. Dat meldt het AD vandaag. Van de Mediawet mogen omroepen in eigen land geen geld verdienen op YouTube, maar de Lubach-video werd vooral in het buitenland veel bekeken. Voor buitenlandse kijkers had de VPRO wél het reclameknopje aangeklikt, bevestigt de omroep in de krant.

Hoofd Digitaal Geert-Jan Bogaerts van de VPRO wil het bedrag van 20.000 euro niet bevestigen, maar stelt wel dat de opbrengsten nog niet de kosten van één aflevering van Zondag Met Lubach dekken. “We worden er niet vreselijk rijk van.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Mediawaakhond

Het AD vroeg aan het Commissariaat voor de Media of het eigenlijk wel mag, maar dat weet de mediawaakhond niet. “De wetgeving is nog niet helemaal duidelijk. We zijn dat nog aan het onderzoeken“, reageert een woordvoerster.

BNN-VARA baalt inmiddels, omdat die omroep vorig jaar viral ging met een Lucky TV-filmpje over Trump, maar géén reclame toonde. Dat had misschien wel 150.000,- kunnen opbrengen. BNN-VARA heeft nu contact opgenomen met het Commissariaat. “Met de vraag of het verdienen met YouTube in het buitenland mag of niet“, aldus de mediawaakhond.

“Wij onderzoeken nu of het valt onder de primaire taak van de publieke omroep of als nevenactiviteit moet worden bestempeld.”

 

Photo credit: Gage Skidmore via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1