News Ticker

Executive Chef Nadia Frisina van 5&33 maakt de lekkerste truffelgerechten

533slider

Als je door de getalenteerde Italiaanse Executive Chef Nadia Frisina van 5&33 wordt uitgenodigd om heerlijke truffelgerechten te komen proeven, die door haar zelf zijn bereid, dan is een grote glimlach onafwendbaar. De charmante Nadia waren we eerder tegengekomen bij de opening van het truffelseizoen bij 5&33 en bij het chique event bij Flexform en Nadia wilde graag voor ons haar culinaire talent gebruiken en dat hebben we geweten. Wat een ongeëvenaard lekker Truffel Surprise Menu kregen we voorgeschoteld met perfect passende wijnen erbij en wat is de smaak van truffel toch bijzonder.

Nadia is geboren in het prachtige eiland Sicilië en was meteen al gefascineerd van koken. Na haar middelbare schoolopleiding is ze de opleiding International Culinary Hotel gaan doen en sindsdien heeft ze gewerkt als Executive Chef bij 5-sterren hotels in Taormina, Padova en Siena in Italië, maar ook in Beijing en Macao in China. Sinds juli 2015 is Nadia de Executive Chef bij 5&33 en haar uitgebreide ervaringen op gastronomisch gebied zijn dan ook flink merkbaar bij dit sfeervolle restaurant in het Art’otel.

5332

Executive Chef Nadia Frisina met haar enthousiaste team

Executive Chef Nadia Frisina en haar professionele culinaire teamleden, die voornamelijk uit Italië komen, zijn onder andere Bar & Events Manager Matteo Pez en Assistent F&B Manager Federica Jansen. Ze zijn heel vriendelijk en je wordt heel goed geïnformeerd over hetgeen je wilt eten en wat je uiteindelijk besteld hebt.

Truffels uit Piemonte

Wat zijn truffels eigenlijk? Truffels zijn paddenstoelen die onder de grond groeien. Ze zijn er in vele soorten en maten. De meest bekende is de zwarte truffel. In de regio Piemonte, en dan vooral bij de plaats Alba, kennen ze vooral de witte truffel, ookwel het witte goud genoemd. Een witte truffel is namelijk flink wat geld waard en is geuriger dan zwarte truffel. Er geldt een dagprijs, maar $7000 voor een kilo is een mooie richtlijn. Dit jaar zijn ze ook vrij prijzig, omdat er niet zo veel zijn. Daarnaast zijn ze er alleen tussen oktober en december. Een truffel is slechts 15 dagen eetbaar en alleen dan ook vindbaar. In die 15 dagen geven ze namelijk een sterke geur af. Het kan dus best zijn dat je de ene dag op precies dezelfde plek in het bos niks vindt en de volgende dag opeens wel een truffel treft. Truffels blijven hoe dan ook bijzonder en een belangrijke aanvulling op het smaakpalet van de Italiaanse keuken.

Alba ligt overigens aan de noord-westkant van Italië schuin boven San Remo. Ieder jaar wordt er in de stad een truffelbeurs gehouden. In de stad is ook het hoofdkantoor van Ferrero gevestigd, bekend van producten als Nutella, Mon Chéri en Ferrero Rocher.

Art’otel en 5&33

Het elegante Art’otel is een bijzonder 5-sterren hotel waar je je meteen thuis voelt. Zeker als je van kunst houdt. Het hotel onderscheidt zich door traditionele architectuur en verwelkomt gasten sinds 2013. Het ligt in het centrum van Amsterdam tegenover het centraal station en op loopafstand van de voornaamste bezienswaardigheden en winkelgebieden van de stad.

In het hotel vindt je het restaurant 5&33, waar je de hele dag en tot ’s avonds laat kunt dineren. Voor het eten kun je een heerlijke aperitief drinken in de bar van 5&33 en na het diner kun je nog even naar de bar gaan om te genieten van de beste cocktails onder het genot van heerlijke muziek.

Bij 5&33 is naast het restaurant en de bar een bibliotheek, een lounge en een openbare, multifunctionele galerie.

Het heerlijke Truffel Surprise Menu

5333

Zachte aardappelpuree, in bouillon gegaard ei, rode ui en witte truffel

De geschonken wijn: Zorzettig Ribolla Gialla Orientali, Friuli Venezia Giulia

5334

Risotto carnaroli Aquarello bereid met Chardonnay, kalfsjus en witte truffel

De geschonken wijn: Cervaro della Sala Chardonnay 2013, Tuscany. Met geur van kamille, boterig en crispy op de tong.

5335

Langzaam gegaarde kabeljauw, paarse aardappelpuree en witte truffel

De geschonken wijn: Il Principe Nebbiolo Michele 2014, Langhe Piedmont

5337

Donkere chocolade mousse, Italiaanse meringue en bruine truffel

De geschonken cocktail “The Match Maker”: Paraty Cachaca, Frangelico en chocolate bitters

53334

De cocktail breekt door al de zoetigheid en de bitterheid van het dessert heen, maar combineert ondertussen de aardsmaak van de truffel heel elegant met het dessert dankzij de Cachaca (dat gedurende 6 maanden in vaten onder de grond is gerijpt) en door de Frangelico wordt een vleug van hazelnoot toegevoegd.

Nadia en haar team aan het werk

 

 

 

Reserveer een tafel bij 5&33

Profiteer nu van het truffelseizoen en reserveer een tafel bij 5&33 en laat Executive Chef Nadia Frisina je heerlijk verwennen met haar elegante gerechten met truffel en de speciaal geselecteerde wijnen!

Auteur: Frank Scheers

Photo Gallery

5338     5339

53311     53310

53312     53313

53314     53335

53316     53317

53318     53319

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

Advertentie

De modules van iDDNA om gezond en gracieus ouder te worden, zijn uniek

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1