News Ticker

Waarom is Paul de Leeuw ontslagen als columnist bij het AD?

testbeeld

Twee jaar lang was Paul de Leeuw columnist bij het AD en het AD stopt met zijn wekelijkse column. Hij past niet meer in de nieuwe opzet van de weekenduitgave. Het kwam plotseling voor De Leeuw. “Als de hoofdredacteur je onverwachts opbelt, weet je dat het weleens afgelopen kan zijn met je column. Klopt! De zaterdagkrant gaat veranderen, waardoor er voor mijn column geen plek meer is“, zo vertelt hij.

De Leeuw vindt het best wel jammer dat het AD niet met hem verder wil. “De oude les, iedereen is vervangbaar, blijkt weer op te gaan. Jammer, maar ik mag nog een paar weken doorschrijven, dus het is geen abrupt einde.”

Inmiddels heeft De Leeuw zijn ontslag geaccepteerd. “Na het verlaten van het VARA-nest nu verstoten uit het krantenkamp.

Het is niet bekend wat er met de ruimte van De Leeuws column gaat gebeuren, maar er zijn genoeg mogelijkheden.

Uitleg van het AD

Hans Nijenhuis, de baas van het AD, zet columnist Paul de Leeuw op straat omdat hij de zaterdagkrant actueler en urgenter gaat maken. De column van de tv-ster past daar niet tussen. “Het was een moeilijke beslissing. In verband met de vernieuwing van onze weekendkrant stopt de column van Paul de Leeuw“, zegt hij.

De zaterdag-AD wordt urgenter. “We willen het eerste katern in de toekomstige zaterdagkrant volledig gebruiken voor alles wat dicht op het nieuws zit.”

“Paul stond sinds half mei 2016 in de zaterdagkrant en heeft eraan bijgedragen dat het AD en de daarmee samenwerkende regiotitels meer gezicht hebben gekregen. Daarvoor danken we hem zeer.”

“Persoonlijk wil ik nog toevoegen dat ik het contact met hem, menig zaterdag via de app, erg heb gewaardeerd, ook nadat we even botsten over mijn beslissing om Ismail Ilgun als vlogger een kans op onze sites te geven.”

Wat vind jij van deze beslissing?

Bron: Mediacourant

Photo by THCganja on Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1