News Ticker

Waarom is Paul de Leeuw ontslagen als columnist bij het AD?

testbeeld

Twee jaar lang was Paul de Leeuw columnist bij het AD en het AD stopt met zijn wekelijkse column. Hij past niet meer in de nieuwe opzet van de weekenduitgave. Het kwam plotseling voor De Leeuw. “Als de hoofdredacteur je onverwachts opbelt, weet je dat het weleens afgelopen kan zijn met je column. Klopt! De zaterdagkrant gaat veranderen, waardoor er voor mijn column geen plek meer is“, zo vertelt hij.

De Leeuw vindt het best wel jammer dat het AD niet met hem verder wil. “De oude les, iedereen is vervangbaar, blijkt weer op te gaan. Jammer, maar ik mag nog een paar weken doorschrijven, dus het is geen abrupt einde.”

Inmiddels heeft De Leeuw zijn ontslag geaccepteerd. “Na het verlaten van het VARA-nest nu verstoten uit het krantenkamp.

Het is niet bekend wat er met de ruimte van De Leeuws column gaat gebeuren, maar er zijn genoeg mogelijkheden.

Uitleg van het AD

Hans Nijenhuis, de baas van het AD, zet columnist Paul de Leeuw op straat omdat hij de zaterdagkrant actueler en urgenter gaat maken. De column van de tv-ster past daar niet tussen. “Het was een moeilijke beslissing. In verband met de vernieuwing van onze weekendkrant stopt de column van Paul de Leeuw“, zegt hij.

De zaterdag-AD wordt urgenter. “We willen het eerste katern in de toekomstige zaterdagkrant volledig gebruiken voor alles wat dicht op het nieuws zit.”

“Paul stond sinds half mei 2016 in de zaterdagkrant en heeft eraan bijgedragen dat het AD en de daarmee samenwerkende regiotitels meer gezicht hebben gekregen. Daarvoor danken we hem zeer.”

“Persoonlijk wil ik nog toevoegen dat ik het contact met hem, menig zaterdag via de app, erg heb gewaardeerd, ook nadat we even botsten over mijn beslissing om Ismail Ilgun als vlogger een kans op onze sites te geven.”

Wat vind jij van deze beslissing?

Bron: Mediacourant

Photo by THCganja on Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1