News Ticker

Douwe Bob ambassadeur voor eerste Nationale Kunstinruildag op 5 november

kunstinruildag

Op zaterdag 5 november vindt de allereerste Nationale Kunstinruildag plaats. Een initiatief van 32 kunstuitlenen, in 28 steden in Nederland, waarbij Nederlanders hun oude decoratie kunnen ruilen tegen een kunstwerk van Kunstuitleen. Oude posters, versleten kunstwerken of kapotte beeldjes, alles is welkom op deze dag. Douwe Bob, dé singer-songwriter van Nederland, treedt op als ambassadeur van dit sympathieke initiatief en opent feestelijk de dag bij Kunstuitleen SBK-KNSM. 

Kunst moet voor iedereen toegankelijk zijn. Kunst is waardevol en draagt ook bij aan je woon- en leefplezier. Echter, veel mensen vinden het moeilijk om kunst aan te schaffen voor thuis, vanwege wisselende stijlen en de prijs. De Nationale Kunstinruildag biedt Nederlanders de kans om kennis te maken met kunst op een laagdrempelige manier.

Jonge generatie aanspreken met kunst

Door bezuinigingen op kunst en cultuur zijn de subsidies weggevallen en hebben verschillende kunstuitlenen hun deuren moeten sluiten. Doordat er geen geld meer is, lopen de bezoekersaantallen achteruit en wordt een nieuwe generatie niet meer aangesproken. Vera Schoffelen, artistiek en commercieel directeur van de SBK (Stichting Beeldende Kunst), is zeer verheugd met Douwe Bob als ambassadeur. “Douwe Bob is jong, energiek en een kunstliefhebber. Hij past erg goed bij de doelgroep die authentiek is en van afwisseling houdt. Met de Nationale Kunstinruildag willen we het bestaan van Kunstuitleen onder de aandacht brengen en een brug slaan tussen kunstenaar en het publiek.”

Douwe Bob ambassadeur Nationale Kunstinruildag

Niemand minder dan Douwe Bob is het gezicht van deze dag en omarmt het initiatief met beide armen. “Bij mij speelt kunst al sinds mijn jeugd een belangrijke rol in mijn leven. Met een kunstenaar als vader leer je echter al snel dat het moeilijk is om van kunst te leven. Kunstuitleen is een mooi platform om kunstenaars een podium te bieden en zo een breder publiek te bereiken”, aldus Douwe Bob. “Nog altijd is beeldende kunst iets waar ik intens van kan genieten. In mijn bar, The Fool Bar, heb ik ook speciale action paintings aan laten brengen door kunstenaar Nick Twaalfhoven. Via de Nationale Kunstinruildag hoop ik Nederlanders te inspireren om ook de waarde van kunst in te zien. Kunst kan het leven zoveel mooier maken!” Douwe Bob is zaterdag 5 november aanwezig bij Kunstuitleen SBK-KNSM om de Nationale Kunstinruildag een warm hart toe te dragen.

Programma

Op zaterdag 5 november kun je je oude kunst inruilen bij een van de deelnemende Kunstuitlenen in Nederland. Ruil je oude kunstwerk in voor een korting op een nieuw kunstwerk van De Kunstuitleen. Voor je meegebrachte oude kunstwerk krijg je 50% korting.De Kunstuitlenen zijn deze dag van 10.00 uur tot 17.00 uur open. Kijk voor meer informatie en een deelnemende locatie bij jou in de buurt op: www.nationalekunstinruildag.nl.

Bron: mediaxplain

Photo credit: mediaxplain

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1