News Ticker

Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2017 uit

paleisopdedam

Zijne Majesteit de Koning reikt vrijdagmiddag 6 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2017 uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Vier jonge kunstenaars ontvangen deze aanmoedigingsprijs, een bedrag van 6.500 euro. Na de feestelijke uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige ingezonden schilderijen te zien zijn.

koningkunst

De Koninklijke Prijs is in 1871 ingesteld door Koning Willem III als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Na Koning Willem III hebben de Koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix en Koning Willem-Alexander deze traditie voortgezet. De Koninklijke Prijs is bedoel om jong talent op het gebied van schilderkunst te stimuleren. Nederlandse beeldende kunstenaars tot 35 jaar kunnen meedingen naar de prijs. Dit jaar zonden ruim 302 kunstenaars  beeldmateriaal in.

De tentoonstelling is geopend voor publiek van 7 oktober t/m 5 november 2017. Het Paleis is gedurende de tentoonstelling geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur (tijdens de herfstvakantie ook op maandag geopend).

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: THE Holy Hand Grenade! via Foter.com / CC BY-ND

Photo credit: ANP Pers Support

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1