News Ticker

FEBO introduceert de VEBO-burger: een heerlijke vegetarische burger!

veboslider

De vegetarische week heeft veel aandacht gehad en ook FEBO heeft meegedacht over dit onderwerp en kwam met de smakelijke vegetarische VEBO-burger. En waar anders dan op de FErdinand BOlstraat diende deze lekkere Vega Grill Burger geïntroduceerd te worden.

vebo1     vebo

Het FEBO-filiaal was geheel in groen afgezet bij de introductie waar FEBO-directeur Dennis de Borst een inleidende toespraak hield. Na zijn interessante speech drukte Dennis op een groene knop, waardoor het groene doek viel en confetti de lucht in werd geschoten om de feestelijke activiteit te onderstrepen. Vervolgens werd het FEBO-filiaal bestormt door de vele aanwezigen, die kwamen om de gratis Vega Grill Burger te proeven.

De luikjes werden steeds opnieuw gevuld met de vegetarische FEBO-lekkernij en men genoot aanzienlijk van deze smaakvolle vegetarische hamburger. Volgens diverse personen, die de Vega Grill Burger hadden geproefd, smaakte de Vega Grill Burger heel goed en had je niet echt het gevoel dat het geen echte hamburger was. Zelf hebben we de Vega Grill Burger ook geproefd en de smaak was inderdaad heel goed.

Andere vegetarische FEBO-producten

vebo3

FEBO heeft niet alleen vleesproducten. Naast het bekend frietje met mayonaise en de kaassoufflé heeft FEBO het vegetarische Vitaaltje in het ruime assortiment en de Vega Grill Burger. Allemaal lekker van smaak.

Heb je zin in iets vegetarisch? Probeer de Vega Grill Burger. Wij vinden het een aanrader.

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

FEBO

FEBO, opgericht in 1941 onder de naam Bakkerij FEBO en later herdoopt tot Maison FEBO, is het bedrijf van banketbakker Johan Izaäk de Borst. Naast ambachtelijk brood en andere lekkernijen verdiepte Johan de Borst zich in het maken van een snack: de kroket.

De vraag naar zijn vers gemaakte kroket was zo groot dat hij in 1960 stopte met de banketbakkerij en verder ging met een automatiek waar hij kroketten en andere verse snacks verkocht.

Johan Izaäk de Borst begint een studie aan de brood- en banketbakkersschool in Boskoop. In december begint hij nauwkeurig alle recepten op te schrijven in een notitieboekje dat zich ontwikkelt tot het culinair handboek van FEBO.

Gesteund door zijn vader Jan Pieter de Borst, opent Johan banketbakkerij FEBO aan de Amstelveenseweg in Amsterdam, vlakbij het Olympisch Stadion.

Bakkerij Maison FEBO aan de Amstelveenseweg sluit haar deuren. De woning om de hoek, aan de Karperweg, wordt omgebouwd tot automatiek. Producten worden daar bereid. Eerste franchisevestiging, filiaal Amsteldijk, geopend sinds 1968, wordt in handen gegeven van franchisenemer Jan van Boven.

Het ontstaan van de grillburger, inmiddels niet meer weg te denken uit onze vestigingen. Gemaakt van 100% Nederlands rundvlees en natuurlijk de unieke grillsaus.

FEBO strijkt voor het eerst neer in de straat waaraan de keten zijn naam ontleent; op 9 juni wordt FEBO aan de Ferdinand Bolstraat in gebruik genomen.

FEBO neemt met zijn dagverse snacks en automatieken nog altijd een unieke plek in. Momenteel telt FEBO 66 winkels. En er komen nog steeds winkels op nieuwe locaties bij.

Photo Gallery

Om je wat extra beleving te geven over de introductie van de Vega Grill Burger in Amsterdam, staan in onze photo gallery enkele foto’s.

vebo4     vebo5

vebo6     vebo7

vebo8     vebo9

vebo10     vebo11

vebo12     vebo13

vebo14     vebo15

vebo16     vebo17

vebo18     vebo19

vebo20     vebo21

Video & Photo credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1