News Ticker

Gevangenissen worden toneel voor theaterstuk Gevangenis Monologen

koepelcel

In de iconische gevangenissen van Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Arnhem wordt vanaf 2 oktober een uniek inzicht gegeven in het gevangenisleven. De levensverhalen van twee ex-gedetineerden zijn de rode draad door de 25 voorstellingen van theaterproductie de Gevangenis Monologen.

Een schrijfcursus voor gedetineerden bracht schrijvers Christine Otten, Herman Koch en Manon Uphoff in contact met Wesley en Arsen. Zij wilden na alle negativiteit proberen iets positiefs te doen met hun verhalen, en het idee ontstond om het publiek een inzicht te geven in de wereld van detentie en correctie. “Een gevangenis is een uitvergroting van mensen, een kleine versie van de maatschappij.” zegt Christine Otten, bedenker en artistiek leider van het project. De Gevangenis Monologen wil dit beeld overbrengen, en het publiek doen nadenken over wat wij als maatschappij doen wanneer we iemand besluiten vast te zetten. Dat ook deze wereld niet zwart wit is, maar complexer en genuanceerder is dan de meeste mensen denken.

koepel

Producent Daniel Krikke van Stichting Ideefix betrok regisseur Kasper Kapteijn bij het stuk; Birgit Schuurman, Kenneth Herdigein, Poal Cairo en Thomas Boer vormen de cast en Lorijn von Piekartz verzorgt de muzikale begeleiding. Een team dat, naast het spannende onderwerp en de beruchte locaties, een breed publiek aanspreekt. “Het is juist de bedoeling dat niet alleen het traditionele theaterpubliek de voorstelling komt bezoeken, maar dat onze zalen straks gevuld zijn met jong en oud, en mensen met uiteenlopende achtergronden en interesses. We zien dit nu ook al terug in de brede belangstelling voor ons project.” aldus Daniel Krikke.

Bezoekers kunnen kiezen uit vijf voorstellingen in Amsterdam, drie in Arnhem, vijf in Utrecht en twaalf in Haarlem. Zeven voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: MJ Klaver via Foter.com / CC BY

Photo credit: ANP Pers Support

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1