News Ticker

Column 1: Mijn leven als prostituee in Amsterdam

redlightdistrict

“Drie jaar heb ik gewerkt als prostituee in Amsterdam. Sinds twee jaar ben ik gestopt. Natuurlijk heb ik veel dingen meegemaakt in deze bijzondere wereld. Deze ervaringen wil ik graag delen met de lezers en lezeressen van Amsterdam Today. U begrijpt dat ik anoniem wil blijven, maar mijn naam is bij de redactie bekend.”

Column

Niet alles is goud wat er blinkt. Ik kwam in de prostitutie terecht vanwege schulden. Mensen kijken er tegen aan alsof het iets smerigs is. Voor mij was het gewoon werk. Ik vertelde ook vaak aan vrienden, kennissen en familie wat ik deed. Ik noemde het altijd: ik doe aan betaalde seks. Vaak begrepen mensen mij niet en vroegen: Wat is dat dan? en dan zei ik: “Ik ontvang mannen voor geld.” Soms kreeg ik positieve reacties en soms negatieve reacties. Ik kreeg dan vragen als: Waar doe je dat dan? Ik antwoordde dat ik mijn klanten thuis ontving in mijn eigen huis, mijn eigen omgeving, Het voelde voor mij prettiger. Ik had geen concurrentie.

En wat doe je dan precies? was een bekende vraag. “Gewoon de standaard dingen, geen extreme dingen en het geven van de nodige aandacht”, zei ik als antwoord.

Is het niet gevaarlijk? Ik reageerde met: “Het kan gevaarlijk zijn, maar ik heb dat niet zo ervaren. Je moet namelijk wel sterk in je schoenen staan. Van de drie jaar dat ik het werk heb gedaan, heb ik vier incidenten meegemaakt waarvan één ernstig was. Maar je moet ten allertijden alert zijn.”

En hoe zit het met de ziektes? Mijn antwoord was: “Ik doe alles veilig en laat mij elke 2 maanden testen.” Vond dat voor mezelf wel heel erg belangrijk, ondanks dat ik alles veilig deed, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gelukkig maakte ik ook heel veel leuke dingen mee. Afspraken verliepen per telefoon, mail, sms of WhatsApp. Aangezien ik aan thuisontvangst deed, bepaalde ik zelf mijn werktijden en zorgde ik er altijd voor dat ik minimaal een halfuur tussen mijn afspraken had. Tijdens het gesprek stelde ik wel een paar vragen en als dat goed zat, gaf ik mijn adres door.

Doordat ik thuis werkte, wist ik niet wat ik kon verwachten en een klant wist ook niet wat hij kon verwachten. Ze vonden mij wel mooi om te zien. Ik heb wel eens klanten weggestuurd vanwege slechte hygiëne, respectloos zijn of afdingen. Over het algemeen ging het er gewoon netjes aan toe.

De klant met iets extra’s

Er wordt aangebeld. Mijn afspraak staat voor de deur. Nog even een laatste blik in de spiegel en ik open de deur. Mijn afspraak. Een nette verzorgde man van 28 jaar keurig in pak. Deze jonge man zou door kunnen gaan als model. Nee, niet alle klanten zijn zo, dus was deze klant een welkome afwisseling. Na de betaling gaan we ons opfrissen. Op het moment dat de klant zich uit ging kleden, viel mijn mond open van verbazing. Deze keurig geklede jongeman zat van boven tot onder vol met tatoeages. Het beeld wat ik had van rustige seks werd ruw verstoord door een wild halfuurtje.

Nadat de klant zich weer had opgefrist en zich weer keurig in zijn pak had gehesen, stond ik onder de douche nog even te overdenken over wat er het afgelopen halfuur was gebeurd.

“Lees je binnenkort ook mijn volgende column? Ik zou dat wel leuk vinden!”

Photo Credit: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1