News Ticker

Ontwerp Johan Cruijff Vijfje onthuld

JohanCruijffmunt

Het ontwerp van het unieke Johan Cruijff Vijfje is onthuld. Het iconische portret van de grootste Nederlandse voetballer aller tijden is voor het eerst afgebeeld op een officiële Nederlandse munt, uitgegeven door het Ministerie van Financiën. Om iedere Nederlander een kans te geven om het officiële Cruijff Vijfje te bemachtigen, is het Amsterdams MuntKantoor een Nationale Omruilactie gestart. Iedere Nederlander kan zich inschrijven om kans te maken op één van de 5.000 zwaar verzilverde herdenkingsmunten om te ruilen. Met deze actie tracht de organisatie de interesse in munten onder een breder publiek te vergroten.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Met de Officiële Nationale Omruilactie hebben 5.000  mensen de mogelijkheid om het Johan Cruijff Vijfje in feite kosteloos te bemachtigen. Men ruilt namelijk € 5,- om voor de herdenkingsmunt met een waarde van € 5,-. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de omruilactie op de website https://www.nationale-omruilactie.nl.

De Officiële Nationale Omruilactie wordt afgesloten op 20 oktober 2017. Aangezien Johan Cruijff erg populair is onder een breed publiek verwacht de organisator van de actie meer dan 5.000 aanmeldingen binnen te krijgen. Een notaris zal na de sluitingsdatum de trekking van de winnaars verzorgen.

Het Johan Cruijff Vijfje wordt uitgegeven door het Ministerie van Financiën en is een wettig betaalmiddel met een nominale waarde van € 5,-. Al eerder dit jaar werd de munt aangekondigd, maar de munt zal pas vanaf eind september beschikbaar zijn. Hoewel de herdenkingsmunt eigenlijk voor verzamelaars bedoeld is, kan overal met de munt betaald worden. Daardoor kan de munt nooit minder dan € 5,- waard worden. De munt kan daarentegen wel meer waard worden, zoals is gebleken bij eerdere Nederlandse herdenkingsmunten. Als het Johan Cruijff Vijfje uitverkocht is, dan zijn er mogelijk verzamelaars die bereid zijn om fors extra te betalen om een exemplaar te bemachtigen. Door de grote populariteit van de munt is verwachting dat de strikte oplage van slechts 50.000 munten snel uitverkocht zal zijn.

Voor de voorgaande Nederlandse herdenkingsmunten kon men ook bij het postkantoor terecht. De meeste postkantoren zijn echter gestopt met het aanbieden van herdenkingsmunten. Dit is dan ook voor het eerst dat mensen die interesse hebben in een herdenkingsmunt deze waarschijnlijk alleen nog maar online kunnen verkrijgen. Omdat de oplage van het Johan Cruijff Vijfje beperkt is, is de Officiële Nationale Omruilactie een van de weinige manieren om de nieuwe munt te bemachtigen.

De Officiële Nationale Omruilactie wordt uitgevoerd door het Amsterdams MuntKantoor. De organisatie wil zo meer mensen interesseren in de fascinerende hobby van het munten verzamelen. Het Amsterdams MuntKantoor verkoopt online en per post munten en herdenkingsuitgiften in Nederland. Door hun uitgebreide wereldwijde netwerk en 75 jaar ervaring in de muntenbranche zijn zij in staat hun klanten te voorzien van het meest recente muntennieuws.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1