News Ticker

De Gooische Loods is een aantrekkelijk Shop in Shop warenhuis

glslider

Bussum is een fijne stad om te winkelen, want het heeft een mooi en sfeervol centrum met fraaie winkels. Wat nog niet iedereen weet is dat in 2015 vlak bij het centrum van Bussum het nieuwe kleine warenhuis “De Gooische Loods” is geopend waar shoppen een avontuur is en waar je onverwachts de leukste artikelen kunt kopen tegen de sympathiekste prijzen!

De Gooische Loods

gl34

De in Bussum prettig gelegen Gooische Loods is een aantal maanden geleden geopend met een interessante Shop in Shop formule. Het werkt als volgt. Eigenaar Hans Wernsen verhuurde in eerste instantie in zijn flinke verkoopruimte stellingen, waar ondernemers en particulieren hun spullen konden aanbieden en verkopen.

Hans: “De verhuur van stellingen ging prima, maar ik kreeg ook vaak reacties van  ondernemers  met de vraag of er geen andere mogelijkheden waren om hun product te presenteren dan alleen in een stelling. We willen namelijk hip en trendy zijn en graag startende ondernemers van dienst zijn, die bijvoorbeeld geen winkelpand kunnen huren, omdat ze daarvoor teveel moeten investeren of niet voldoende artikelen hebben om een winkel mee te vullen. We willen ook bestaande winkeliers helpen, die een extra vestiging of dependance willen of webshops die hun product offline willen verkopen, omdat mensen het product willen kunnen voelen, ruiken of proeven, of iemand die een nieuw concept wil uittesten. Om onze verkoopruimte voor iedereen overzichtelijker en sfeervoller te maken, hebben we besloten om met minder stellingen te gaan werken. Nu worden de artikelen naast enkele stellingen aangeboden via mooie kasten, afsluitbare vitrinekasten, diverse tafels, presentatietorens, vloerplekken of andere vormen, waarbij de artikelen zo mooi mogelijk uitkomen.”

Wat is er te koop?

glwinkel

Je kunt het niet verzinnen of ze hebben het waarschijnlijk in huis bij de Gooische Loods. De meeste artikelen zijn nieuw als we het hebben over artikelen, die de shops aanbieden, zoals dames- en herenkleding, modeaccessoires, meubels, kleine cadeauartikelen, sieraden, speelgoed,  gadgets, woonaccessoires en dergelijke. De particuliere huurder die zijn tweedehands en vintage wil verkopen kan één van de 24 stellingen huren in de snuffelhoek. Je kunt dan denken aan curiosa, brocante spullen, kunst, glaswerk, beelden, schilderijen, , snuisterijen, sieraden, schoenen, sportartikelen, boeken, et cetera.Het is gewoon teveel om op te noemen en alles is uiterst sympathiek geprijsd. De prijzen lopen vanaf 0,50 euro tot meer dan 1000,- euro. Je krijgt in ieder geval veel waar voor je geld.

Hoe werkt het als je zelf iets wilt verkopen?

Hans: “Een aantal ondernemers heeft een oppervlakte gehuurd van 4,5 m2 of meer. De tarieven hiervoor beginnen vanaf 150,- euro per maand. Hier kun je bijvoorbeeld grotere spullen als meubels en dergelijke te koop aanbieden, want je huurt in dit geval de volledige ruimte vanaf de grond tot aan het plafond. Deze ruimte krijgt een eigen vloertje, waardoor je weet welke ruimte tot je beschikking staat. De huurder krijgt een eigen barcode en stickers waarop deze barcode staat. De huurder vermeldt zelf de prijs van het te verkopen artikel en de sticker wordt op het artikel geplakt. De prijzen zijn  heel divers en niet onderhandelbaar. Wij krijgen geen commissie over de verkoop. Van elk artikel dat wij verkopen, wordt de barcode gescand. Voor de verkoper kunnen wij per direct  in het geavanceerde kassasysteem nagaan hoeveel  deze heeft omgezet.  Na afloop van de huurperiode ontvangt de huurder de totaal gerealiseerde omzet. Simpel, overzichtelijk en helder.”

Gezellige sfeer

glkoffie     gl35     

Als je de Gooische Loods inloopt kun je aan de linkerkant terecht voor een lekker kopje koffie. Ook tref je hier een felgekleurde piano. Het idee hiervoor kwam uit een videoclip van Coldplay. Indien je muzikaal bent:  sit down and play the piano!

Het aanwezige verkooppersoneel is heel vriendelijk en vooral niet opdringerig. Ze helpen u op een prettige manier en adviseren u waar nodig.

Periodieke evenementen

gl26

Hans: “We willen meer zijn dan alleen een warenhuis en daarom zijn we gestart met het organiseren van periodieke evenementen. Onlangs hebben we een evenement gehad met Tarotkaarten wat leuk werd bezocht. Zo gaan we ook een soort van “Tussen Kunst & Kitch” organiseren, maar ook demonstraties inzake het verven van oude meubelen, het geven van modeshows, het geven van massages, je haar laten knippen of je portret laten tekenen. Zo willen we ook af en toe live muziek ten gehore laten brengen. Onze slogan “De leukste winkel in ’t Gooi!” willen we wel eer aan doen!”

De gegevens van de Gooische Loods

De Gooische Loods ligt gunstig gelegen aan de Laarderweg 118 in Bussum. Gunstig wat parkeren betreft, aangezien je makkelijk kunt parkeren voor de deur en geen parkeergeld hoeft te betalen. Gunstig ook wat het openbaar vervoer betreft, want de bus 109 zit om de hoek bij de Ceintuurbaan en het Station Bussum Zuid is op loopafstand.

De openingstijden en de exacte ligging zijn te vinden via deze link.

De website is www.degooischeloods.nl.

Ook op Facebook is de Gooische Loods te vinden.

Video

Videocredit: Amsterdam Today

Fotogalerie

gl1     gl24

gl3         gl5          gl31

gl38     gl37

gl32     gl33

gl10     gl11

gl36     gl13

gl14     gl15

gl16     gl17

gl18     gl19

gl20     gl22

gl25

Photocredit: Amsterdam Today

 

 

 

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1