News Ticker

Probeer de 1 minuut medidatie en verander je leven

meditatie

Als u als drukke vrouw op zoek bent naar meditatieve momenten gedurende de dag, dan is het volgen van deze zes meditatieve tips een must.

1) We hebben allemaal een minuut de tijd.

Één minuut van de dag in stilte kan uw leven veranderen. Neem één minuut per dag de tijd en gebruik deze tijd om uw geest stilte, rust en nieuwe energie te geven. Volg de één minuut ademhalingstechniek: Adem in en houdt uw adem gedurende 5 seconden vast. Adem uit gedurende 5 seconden en wacht met inademen gedurende 5 seconden. Doe dit ademhalingspatroon gedurende een minuut per dag.

2) Vrede zit in je hartslag.

Meditatie is zo eenvoudig als het vinden van uw hartslag en deze eenvoudige tip is zeer gemakkelijk voor meditatie nieuwelingen. Een goede meditatie voor beginners is de meditatie, die uw concentratie verbetert en zelfs de meest onrustige geest tot rust brengt. Deze meditatie kan op elk moment en overal en u kunt grote voordelen ervaren in slechts een minuut. Oefen het dagelijks om je intuïtie te ontwikkelen en je geest rust te geven.

Ga comfortabel zitten op de vloer met de benen gekruist.

Sluit een klein beetje je ogen en focus je op de ruimte tussen je wenkbrauwen (het derde-oog-punt).

De mantra is Sat Nam (wat betekent “waarheid geïdentificeerd”).

Plaats de vier vingers van de rechterhand op uw linker pols en voel je hartslag. De vingers zijn in een rechte lijn, lichtjes aangedrukt op de pols, zodat u uw hartslag in elke vingertop kunt voelen. (Het heet mudra.)

Op elke slag van uw hartslag, mentaal luisteren naar het geluid van Sat Nam.

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

3) Vrede begint met mij.

Deze techniek is een fantastische Kundalini meditatie die snel, eenvoudig en doeltreffend is. Druk uw duim zachtjes tegen uw wijsvinger, vervolgens tegen uw middelvinger, vervolgens uw ringvinger, vervolgens uw pink.

Wanneer u uw wijsvinger raakt, zeg: vrede

Wanneer u raakt uw middelvinger, zeg: begint

Wanneer u uw ringvinger, zeggen raakt: met

Wanneer je uw vinger pink aanraakt, zeg: mij

Haal diep adem zodra u elk woord zegt. Doe dit langzaam of zo snel als je zou willen. En niet alleen zal u dit thuis willen gebruiken, maar echt overal en wanneer u angstig bent. Gebruik deze techniek op elk moment dat het voor u nodig is. Deze techniek zal u helpen.

4) Mediteren, terwijl u kookt.

Als u geniet van koken, kan het worden beschouwd als een meditatieve mogelijkheid. Tijd doorbrengen in de keuken is prima voor de creativiteit en helpt u positief te denken, dus de volgende keer dat u zich gestrest voelt na een lange dag van het werk, ga dan een maaltijd koken en mediteer tijdens het koken.

5) Probeer meditatie tijdens het wandelen.

Zelfs wanneer u aan het wandelen bent kunt u mediteren. Makkelijker gezegd dan gedaan? Neem deze drie stappen: Adem met elke stap diep in. Voel je voeten en focus op je voeten met elke stap. Gebruik een mantra, terwijl je loopt. Met elke stap zeg deze mantra: ik ben kalm nu. Wanneer u zich gestresst voelt, bent u losgekoppeld van uw lichaam en uw kracht. Via een wandelende meditatie kunt u zich ontstressen.

6) Neem een vijf minuten durende technologie pauze.

Een van de belangrijkste redenen waarom wij in deze tijd gestresst zijn, is vanwege de technologie. En het is waar: continu zijn we bezig met het controleren van informatie via onze computer of smart phone. Geef uzelf eenmaal per dag een vijf minuten durende technologie pauze en gebruik deze vijf minuten voor een van de meditaties, die hierboven zijn besproken. Doe de één minuut adem meditatie, ga voor een wandeling meditatie of vindt vrede in uw hartslag. Het zal u goed doen!

Photo on Foter.com

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1