News Ticker

De PRESSROOM Bar van het INK Hotel heeft een nieuwe cocktailkaart

inkseb

Ter ere van een gloednieuwe cocktailkaart organiseerde PRESSROOM Bar, het hart van INK Hotel Amsterdam, op donderdag 24 januari het event The Editor’s Speakeasy. Het speakeasy concept is afkomstig uit Amerika waar men tijdens de drooglegging van de jaren ’20 met een wachtwoord toegang kreeg tot onconventionele locaties waar in het geheim alcohol werd geschonken. De locatie van PRESSROOM deed vroeger dienst als drukkerij van de krant ‘De Tijd’. Speciaal voor deze gelegenheid keerden de gasten terug in de tijd. Tussen stapels kranten en typemachines werden zij welkom geheten in het domein van de hoofdredacteur. De muziek was afkomstig van vinyl en de cocktails live geshaked door het team van bartenders.

Een aantal van ’s werelds bekendste cocktails is ontstaan tijdens de ‘droge jaren’ in Amerika. Head bartender Mustafa Bodour (Mus) creëerde voor PRESSROOM Bar een geheel nieuwe kaart en liet zich inspireren door de roaring twenties. ”Zo serveert Mus zijn eigen versie van de beroemde cocktail Bee’s Knees. In de jaren ’20 werden honing en citrus toegevoegd om de smaak van slechte gin te verbloemen. De gin die Mus gebruikt hoeft niet verbloemd te worden en is infused met Kurkuma en de cocktail aangevuld met citroen en huisgemaakte kruidige honingsiroop.

PRESSROOM Bar staat sinds kort onder leiding van Mustafa Bodour. De in Griekenland geboren Mus verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Londen waar hij als politieagent ging werken Na een paar jaar maakte Mus de oversteek naar Amsterdam waar hij in de horeca terecht kwam. Niet gek, met een vader die in Griekenland al sinds jaar en dag eigenaar is van een populaire bar. Mus bekwaamde zich in het horecavak en specialiseerde zich in cocktails. Met zijn natuurlijk flair en gevoel voor humor maakt hij het maken van de meest exquise cocktails een feest voor zijn gasten en heeft hij menige beroemdheid – waaronder Carice van Houten – een lach op het gezicht getoverd. Mus voelt zich als head bartender van PRESSROOM Bar als een vis in het spreekwoordelijke water.

Het wachtwoord voor de eerstvolgende Speakeasy (donderdag 4 april) wordt binnenkort bekendgemaakt via de social kanalen van PRESSROOM Bar. In de tussentijd wordt het nieuwe cocktailmenu dagelijks geserveerd in de bar.

inkseb2

Fraaie uitnodiging

Over PRESSROOM

PRESSROOM is een restaurant met een verhaal. En niet zomaar een verhaal; de eerste pagina dateert uit 1904, toen de Nederlandse krant ‘De Tijd’ hier werd geschreven en gedrukt. Vandaag de dag is PRESSROOM nog steeds dé plek ‘Where stories are yet to be written’. Deze rijke geschiedenis komt tot leven in het restaurant: een ongecompliceerde & ontspannen ervaring met moderne en persoonlijke service. PRESSROOM komt ’s morgens vroeg tot leven en gaat door tot ’s avonds laat. Het menu bestaat uit moderne klassiekers waar herkenbare en pure smaken samenkomen tot heerlijke combinaties. Je ziet wat je eet en je proeft wat je ziet. In het INK Hotel Amsterdam, om de hoek bij De Dam, vind je PRESSROOM als een van de ‘hidden gems’ van het centrum.

Over INK Hotel

INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel is een luxury boutique hotel en dankt haar naam aan de rijke geschiedenis van het gebouw waarin vroeger de Nederlandse krant ‘De Tijd’ was gehuisvest. De 3 thema’s: ‘Stories, INK & Time (krant ‘De Tijd’)’ spelen de hoofdrol bij INK Hotel Amsterdam. Dit komt terug in het interieur, het personeel en de diverse faciliteiten. Het restaurant PRESSROOM is het bruisende hart van het hotel. Ook organiseert INK verschillende events zoals pINK, als aftrap van de Amsterdamse Gay Pride. INK Hotel maakt deel uit van AccorHotels en MGallery by Sofitel.

INK Hotel Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 67
1012 RE Amsterdam

www.ink-hotel-amsterdam.com

Bron: coebergh.nl

Photo & Video Credits: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1