News Ticker

Empowerment van vrouwen via digitale inclusie

divers

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag organiseert het Europees Parlement Liaisonbureau een debat op 9 maart a.s. over de ‘Empowerment van vrouwen via digitale inclusie’ in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Wist u dat slechts 9% van de ontwikkelaars in Europa vrouw zijn, slechts 19% van de leidinggevenden in de ICT- en communicatiesector vrouw zijn en dat vrouwen slechts 19% van de ondernemers vertegenwoordigen?

Digitalisering biedt een aanzienlijk potentieel voor de bevordering van vrouwenrechten en de empowerment van vrouwen. Wat kan de overheid (op nationaal en op EU-niveau) nog meer doen?

Het evenement wordt geopend met een debat over de Empowerment van vrouwen via digitale inclusie met o.a. Saskia Nijs (onderzoeker aan de VU, columnist voor het FD, spreker en een van de top 50 InspiringFifty), specialisten van de Gemeente Amsterdam en het Europees Parlement.

Na het debat zal er een Meet & Greet sessie plaatsvinden. Tijdens die sessie zal de bekendste Nederlandse vrouwelijke, DJ Isis, draaien.

Datum: 9 maart

Tijd: 19u30 – 22u30

Inschijving via https://dezwijger.nl/programma/empowering-women-in-the-digital-era/?flush=true

Inclusie betekent de insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Inclusie staat tegenover validisme. De begrippen inclusie en integratie vullen elkaar aan in de hedendaagse maatschappij.

Bron: ANP Pers Support

Photo by FaceMePLS on Foter.com / CC BY

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1