News Ticker

Empowerment van vrouwen via digitale inclusie

divers

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag organiseert het Europees Parlement Liaisonbureau een debat op 9 maart a.s. over de ‘Empowerment van vrouwen via digitale inclusie’ in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Wist u dat slechts 9% van de ontwikkelaars in Europa vrouw zijn, slechts 19% van de leidinggevenden in de ICT- en communicatiesector vrouw zijn en dat vrouwen slechts 19% van de ondernemers vertegenwoordigen?

Digitalisering biedt een aanzienlijk potentieel voor de bevordering van vrouwenrechten en de empowerment van vrouwen. Wat kan de overheid (op nationaal en op EU-niveau) nog meer doen?

Het evenement wordt geopend met een debat over de Empowerment van vrouwen via digitale inclusie met o.a. Saskia Nijs (onderzoeker aan de VU, columnist voor het FD, spreker en een van de top 50 InspiringFifty), specialisten van de Gemeente Amsterdam en het Europees Parlement.

Na het debat zal er een Meet & Greet sessie plaatsvinden. Tijdens die sessie zal de bekendste Nederlandse vrouwelijke, DJ Isis, draaien.

Datum: 9 maart

Tijd: 19u30 – 22u30

Inschijving via https://dezwijger.nl/programma/empowering-women-in-the-digital-era/?flush=true

Inclusie betekent de insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Inclusie staat tegenover validisme. De begrippen inclusie en integratie vullen elkaar aan in de hedendaagse maatschappij.

Bron: ANP Pers Support

Photo by FaceMePLS on Foter.com / CC BY

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1