News Ticker

Wereldrecordpoging 60 meter sprong vanaf RAI Signaal

rai4

Op maandag 6 maart vindt tussen 13.45 en 14.00 uur een wereldrecordpoging plaats. Vanaf het hoogste punt van het RAI Signaal, de 60 meter hoge paal op het RAI voorterrein, wordt zonder parachute of andere hulpmiddelen naar beneden gesprongen op een BigAirBag (groot luchtkussen). De sprong wordt uitgevoerd door professionele atleten van BigAirBag, deelnemer aan de Funsports Xperience, het nieuwe indoor funsports event dat van woensdag 8 t/m zondag 12 maart plaatsvindt in RAI Amsterdam. Tijdens de Funsports Xperience kan de bezoeker zelf ook vanaf een trampoline sprongen maken en landen in een BigAirBag, om jumps te oefenen of techniek te verbeteren voor de verschillende funsports (o.a. wind-,golf-, en kitesurfen, wakeboarden, en skateboarden) die centraal staan tijdens het evenement.

Het RAI Signaal wordt vandaag gereed gemaakt voor de wereldrecordpoging door het monteren van een springplatform. Een sprong zonder hulpmiddelen vanaf deze hoogte is nog nooit eerder uitgevoerd. Het huidige record staat voor zover bekend op naam van de Canadese atleet Greg Roe (55 meter). Amir Badri, speciaal overgevlogen uit Iran, Cris van Schijndel, Peter Hendriks Van Warbij, Bart van der Linden en Ilja Palmái uit Nederland zijn de atleten van BigAirBag – deelnemer aan de Funsports Xperience – die gaan springen. Deze atleten hebben maandagochtend 6 maart enkele uren nodig om zich voor te bereiden op deze spectaculaire stunt, door de sprong geleidelijk vanaf verschillende hoogtes op te bouwen naar de recordhoogte van 60 meter. Deze laatste sprong kan alleen plaatsvinden bij goede omstandigheden, waarbij de windkracht de belangrijkste bepalende factor is. De springers landen op een 15x15x5 meter groot luchtkussen van BigAirBag.

BigAirBag
BigAirBag wil met deze recordpoging de nieuwe sport Street Diving onder de aandacht brengen. Dit filmpje geeft een kleine indruk van deze sport. Tijdens de Funsports Xperience kan de bezoeker zelf ook – in iets minder extreme vorm en met of zonder bounceboard – vanaf een trampoline sprongen maken en landen in een BigAirBag, om jumps te oefenen of techniek te verbeteren voor de verschillende sporten die centraal staan tijdens de Funsports Xperience.

Wereldrecordpoging 60 meter sprong
Datum: Maandag 6 maart
Tijd: 13.45 – 14 uur
Locatie: RAI Signaal (op voorterrein RAI Amsterdam)

Over de Funsports Xperience
De Funsports Xperience opent haar deuren voor de eerste keer van woensdag 8 maart t/m zondag 12 maart tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show in RAI Amsterdam. Het event is bedoeld voor alle beginnende, ervaren of herintredende kite-, wind-, en golfsurfers, wakeboarders, skimboarders, SUP’pers, BMX’ers en skateboarders en staat bol van de try-outs, nieuwe producten en aanbiedingen. Pepsi en Samsung zijn als sponsor aangesloten.

Toegangskaarten
Toegangskaarten zijn tot en met 7 maart met €2,50 korting te koop op www.funsportsxperience.nl. Het is ook mogelijk om aan de deur een kaartje te kopen. Voor iedereen van 16 jaar of jonger is de entree onder begeleiding van een volwassene gratis. Een kaartje geeft tevens toegang tot de HISWA Amsterdam Boat Show.

Bron: rai.nl

Photo credit: amsfrank via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1