News Ticker

Leer Japans kalligraferen met Azumi Uchitani

azumi

De charmante Japanse eigenares Azumi Uchitani van de in Bussum gesitueerde gallery “Japanese Salon” geeft les in het kalligraferen van Japanse tekens. Kalligraferen van Japanse tekens combineert Azumi met een vorm van meditatie, want het kalligraferen van Japanse tekens doe je niet zo maar even.

azumi1      azumi2

Azumi Uchitani: “Japanse tekens kalligraferen heeft de juiste energie en de juiste sierlijkheid nodig. Vandaar dat we het belangrijk vinden om met gevoel de Japanse tekens met de kwast en de zelfgemaakte inkt op het dunne rijstpapier te schilderen. Voordat we dat doen, nemen we een moment van rust en maken onze hersenen vrij van gedachten. We richten ons volledig op wat we gaan schilderen. Dan wordt het resultaat het mooiste!”

Volgens Azumi dien je minimaal 800 Japanse tekens te leren om goed in Japan vooruit te komen qua leesbare communicatie en er zijn zelfs meer dan 1400 Japanse tekens.

azumi3     azumi6

Voordat we begonnen met de les verzocht Azumi ons om gedurende 15 seconden aan 1 ding te denken. Dat gaf rust en het maakte je geconcentreerder op hetgeen we gingen doen. Azumi vroeg ons waar we aan dachten en van daaruit kwam Azumi op het Japanse teken van “Licht”. Maar we mochten pas aan dit Japanse teken beginnen, nadat we eerst een aantal streken hadden geoefend. Je moest eerst goed wennen aan de penseel en hoe de inkt door het fraaie rijstpapier werd opgenomen.

Het kalligraferen van Japanse tekens is vergelijkbaar met ons normale handschrift. Je kunt een sierlijk handschift hebben of een wat slordiger handschrift. Hoe je gekalligrafeerde Japanse teken op het papier komt, heeft alles te maken met hoe je het penseel hanteert en met welk gevoel je dat doet. Perfectie hoeft niet. Gevoel leggen in je penseel en met sierlijke bewegingen het Japanse teken op het rijstpapier schilderen is gewenst. Als je dat goed kunt en dat is een kwestie van veel oefenen, dan krijg je een prachtig resultaat.

azumi8     azumi11

Na een tijdje geoefend te hebben met de penseel en de inkt op het rijstpapier dat aan de bovenkant glad was en aan de onderkant ruw liet Azumi zien hoe je het Japanse teken “Licht” schildert. Ze nam haar rust en nam het teken in zich op. Vervolgens pakte ze haar penseel en doopte het in de inkt. Met rust, maar wel met een bepaalde energie zette ze de haren van de penseel vol met inkt op het rijstpapier en schilderde het eerste deel van de in totaal 5 delen van het Japanse teken “Licht”. Daarna schilderde ze vastberaden, maar met een prachtige sierlijke stijl de andere 4 onderdelen, zodat het Japanse teken “Licht” op het rijstpapier zichtbaar werd. De beurt was toen aan de cursisten en het resultaat was redelijk te noemen. De door de cursisten geschilderde Japanse teken “Licht” was best herkenbaar, maar had nog niet de persoonlijke touch, zoals Azumi die had gegeven aan haar geschilderde Japanse teken. Op de foto met de twee geschilderde tekens staat links het teken dat door Azumi is geschilderd en rechts mijn versie.

Het uur vloog voorbij, want naast allemaal leuke en nieuwe informatie ben je bezig met het onder de knie krijgen van het kalligraferen en het oefenen met de penseel. Voordat de cursus eindige vroeg ik of Azumi mijn voornaam “Frank” in het Japans wilde schilderen. Op de rechterfoto van de foto’s hieronder staat mijn voornaam van boven naar beneden door Azumi geschilderd. Leuk om je eigen voornaam in het Japans te zien zien.

azumi4     azumi12

Azumi Uchitani geeft op een hele prettige manier les in het kalligraferen van Japanse tekens. Zij vraagt 20,- euro voor een uur per cursist. Dat is het echt waard, want ze is met passie bezig om je te leren hoe je op de best mogelijke manier Japanse tekens dient te kalligraferen.

Japanse thee ceremonie

Naast het Japans kalligraferen kunt u ook bij Azumi terecht voor een indrukwekkende Japanse thee ceremonie.

Wilt u meer weten of informatie aanvragen?

Telefoon: 06-50693887

E-mail: office@uchitani.com

Internet: www.azumiuchitani.com

Facebook: Japanese Salon by Azumi Uchitani

Photo and Video Credit: Amsterdam Today

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1