News Ticker

Eerste calorieneutrale ijsbar ter wereld geopend in Amsterdam

koupeslider

Onlangs opende in Amsterdam de allereerste calorieneutrale ijsbar ter wereld. In de pop-up ijsbar betalen bezoekers hun ijsje niet met geld, maar met verbrande calorieën. De locatie is uitgerust met diverse fitnessapparatuur om ter plekke de traktatie bij elkaar te sporten. De ijsbar is het initiatief van het proteïnerijke en caloriearme ijsmerk Koupe.

koupe1

Gezond en lekker
Met deze pop-up bar wil Koupe benadrukken dat een gezonde levensstijl hand in hand kan gaan met lekker eten, zolang je een juiste balans nastreeft. Dat is ook de boodschap die health guru Jet van Nieuwkerk in haar kookboeken en columns uitdraagt. Zij was dan ook tijdens de opening aanwezig als eregast.

Jet van Nieuwkerk: “In aanloop naar de zomer maken mensen zich massaal druk om de aangekomen winterkilo’s, wat vaak resulteert in een ongezond en moeilijk crash-dieet. Zonde, want met een juiste balans kun je heerlijk verantwoord eten, het hele jaar door. Daar hoort ook een ijsje bij!”

Eerst zweten, dan eten
In Koupe’s calorieneutrale ijsbar werd het bezoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt om die goede balans zelf te ervaren. De bar was namelijk uitgerust met spinningfietsen, roeiapparaten en crosstrainers die precies het calorieverbruik meten. Zo konden bezoekers zelf hun gewenste aantal calorieën bij elkaar sporten en inruilen tegen ijs ter waarde van de verbrande calorieën. “Omdat Koupe-ijs bijna de helft minder calorieën en 70 procent minder suiker bevat dan normaal ijs, was het bovendien helemaal niet zo’n grote inspanning. Daarnaast is ons ijs eiwitrijk, dus ideaal als traktatie na het sporten“, aldus Jaco Pieper, oprichter van Koupe.

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

Over Koupe
Koupe is een start-up geboren uit liefde voor eten en gezond leven en is van mening dat het bereiden van gezond eten kan worden bereikt zonder concessies te doen op smaak en genot. Koupe heeft een eiwitrijk ijs ontwikkeld dat slechts een kwart van de suikers en de helft van de calorieën bevat in vergelijking met normaal ijs. Een gezonder en slimmer alternatief dat bovenal heerlijk smaakt. Koupe proteïne-ijs is nu verkrijgbaar in supermarkten in Nederland, Denemarken en binnenkort ook in het Verenigd Koninkrijk. Koupe is de winnaar van de Best Ice Cream prijs op de “World Dairy Innovations Awards 2016” en door prins Constantijn uitgeroepen tot beste food & agri startup van 2017.

Photo Gallery

koupe2     koupe3

koupe4     koupe5

koupe19     koupe4

koupe5     koupe6

koupe7     koupe8

koupe9     koupe10

koupe11     koupe12

koupe13     koupe16

koupe14

koupe17     koupe18

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1