News Ticker

Condoomonderzoek verschaft verrassende inzichten

condoom

Condooms worden vandaag de dag vooral besteld via internet; de online verkoop is inmiddels de verkoop in de traditionele winkel voorbij gestreefd. Dat is natuurlijk veel gemakkelijker. Daarnaast speelt wellicht vooral voor jongeren enige schroom een rol. Het kan een beetje ongemakkelijk zijn om aan dat leuke meisje achter de kassa van de drogist om een extra groot dan wel extra klein condoom te vragen.

Het Grote Condoom-onderzoek uitgevoerd door Condoomfabriek.nl

Wanneer we alle bestelgegevens (van webshop Condoomfabriek.nl) op een hoop vegen zien we een aantal interessante trends. Het Grote Condoom-onderzoek is dus eigenlijk geen onderzoek, maar meer een destillaat van trends en statistieken uit een grote hoeveelheid bestelgegevens. Infographics van het onderzoek vind je hier: https://www.condoomfabriek.nl/het-grote-condoomonderzoek-2017

Statistieken die o.a. betrekking hebben op de grootte van de Nederlandse penis, de tijd van het jaar dat de Nederlander seksueel het meest actief is, én de fruitsmaak die we blijkbaar het lekkerste vinden in het geval van orale seks (en nee: het is niet banaan). De vier interessantste (en leukste) bevindingen:

1 Groot vs. klein

Bij eerdere edities van het onderzoek was er veel aandacht voor de kans om, in een bepaalde stad, iemand met een grote dan wel kleine penis tegen het lijft te lopen. Wanneer we de steden waar de meeste XL-condooms verkocht worden langs de meetlat houden dan blijkt dat de strijdkreet ‘Eindhoven de gekste’ misschien beter gewijzigd kan worden in ‘Eindhoven de grootste’. Hoewel; ook het percentage XS-condooms is in Eindhoven opmerkelijk hoog.

2 Was het maar weer zomer!

Dat een beetje zon op je huid een positieve uitwerking heeft op het libido wisten we natuurlijk al. De verkoop van condooms in 2017 blijkt exact gelijke tred te houden met de temperatuur in Nederland. Wanneer we ‘het bestellen van een condoom’ voor het gemak even gelijkstellen met ‘zin in seks’, dan hebben we met z’n allen in augustus bijna twee keer zo veel zin in seks als in februari. Dat is toch wel een héél groot verschil.

3 Smaken verschillen

Amsterdam is de onbedreigde koploper op het gebied van condooms met een smaakje. Bij de smaken kiest bijna de helft voor ‘aardbei’, terwijl bijna niemand zin heeft in een penis die naar Cola smaakt. Misschien dat de introductie van nieuwe smaken de rest van Nederland kan inspireren. Suggesties zijn welkom. Limburgse Vlaai? Groninger Kruidkoek, iemand?

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

4 Man vs. vrouw

Het is uiteraard een gedeelde verantwoordelijkheid om beschermde seks te hebben, maar het kopen en het op zak hebben van en voorraadje condooms was voorheen toch vooral een mannelijke aangelegenheid. Tegenwoordig wordt 65% van de condooms door mannen gekocht. 50/50 zal het nooit worden, om de simpele reden dat niet iedereen heteroseksueel is en een homoseksuele man toch iets eerder een condoom zal gebruiken dan een homoseksuele vrouw.

Bron: ANP Pers Support

Photo by Tomizak on Foter.com / CC BY-ND

Advertentie
Interview met Bibi Mohamed van iDDNA over effectief Age Management
About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1