News Ticker

Interview met Bibi Mohamed van iDDNA over effectief Age Management

iddnafotolippen

Bibi Mohamed is directeur van iDDNA Nederland en is specialiste op het gebied van Age Management oftewel “hoe kun je vitaal blijven, gezond ouder worden, je huid het beste verzorgen en welke keuzes moet je daarbij maken. Amsterdam Today wil graag haar mening hierover weten, want de wereld van beauty, gezondheid, lifestyle en vitaliteit staat vol met goedbedoelde adviezen. Elke dag word je geconfronteerd met nieuwe producten, die weer het “beste” zouden zijn. Bibi Mohamed houdt zich bezig met deze belangrijke materie en is op de hoogte van de laatste trends op dit gebied.

bibi3

Bibi Mohamed van iDDNA Nederland

Bibi, we willen het graag met jou hebben over lifestyle, gezondheid, beauty en vitaal ouder worden, want jouw bedrijf iDDNA Nederland is hierop gericht. Veel bedrijven richten zich op Age Management. Wat vindt je van het huidige aanbod op dat gebied?

Het huidige aanbod is vaak wat algemeen en gemaakt voor iedereen of ingedeeld in categorieën. Zo zie je voor Skin Care dat producten vaak zijn ingedeeld in “droge huid”, “vette huid” en “gemengde huid”. Deze manier van indeling zien we terug bij huidverzorgingsproducten, maar ook op het gebied van voeding en sport. We kunnen hierbij stellen dat het huidige aanbod zich veelal typeert als een zogenaamde “ONE  SIZE  FITS ALL”  formule. Daar is absoluut niets mis mee en voor sommige mensen kan dit ook zeker goed werken, maar bij iDDNA geloven we in een persoonlijke op maat gemaakte aanpak. Iedereen is anders, iedere huid is anders, ieder lichaam is anders. Vanuit dat perspectief heeft iDDNA persoonlijke modules ontwikkeld aan de hand van DNA informatie. Hierdoor zijn de modules effectief, doelgericht en succesvol. Daarnaast worden de modules regelmatig voorzien van een update, zodat het altijd up to date is en een match vormt met jouw levensstijl, jouw gezondheidswensen en andere kenmerken.

Wat zou volgens jou beter kunnen?

Beter zijn, hangt af van wat je zoekt. We zijn wat we eten en daarom moeten we de juiste balans zien te vinden tussen vrijheid en het integreren van gezonde keuzes in onze levensstijl. Zo is het iDDNA® dieet opgebouwd uit meer dan 96 dynamische algoritmen om de kwaliteit van je leven te optimaliseren. Dit klinkt high tech en dat is het ook, want ook in deze industrie staat de techniek niet stil. Als je kijkt naar het stukje voeding is het vaak zo dat mensen een bepaald dieet starten maar dit vaak niet lang volhouden. Dit komt, omdat het dieet niet 100% past in de levensstijl van deze persoon en doordat het dan te veel moeite kost om het vol te houden, kan het zijn dat het dieet mislukt. Bij iDDNA maken we deze match wel. Het gaat om een lange termijn verandering en we noemen het eerder een levensstijl aanpassing dan een dieet. Natuurlijk krijg je ook bij het iDDNA dagelijks voedingskeuzes aangedragen via onze MyiDDNA App, maar deze keuzes worden gedefinieerd aan de hand van onder andere jouw levensstijl, jouw geanalyseerde DNA, berekeningen zoals energiebalans en lichaamsafmetingen en voedingsvoorkeuren.

Dit klinkt allemaal heel interessant. Kun je daar wat meer over vertellen?

Ons Healthy Nutricion module biedt ook voedseluitsluitingen en houdt rekening met religie, dieetbeperkingen en voorkeuren. De voedselomgeving wordt dan afgestemd in overeenstemming met de internationale keukenvoorkeur en als je er geen kiest, worden de standaardwaarden voor het woonland toegepast. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met een lijstje van sportactiviteiten en ontvang je advies inzake de aanbevolen training(en) per week. Zo brengen we alle facetten rondom gezondheid bij elkaar voor een 360 graden aanpak. Wat iDDNA uniek maakt, is dat je ook echt over kunt gaan tot interactie met je voedselomgeving. Zo kun je verschillende voedselopties selecteren en wanneer je bijvoorbeeld een maaltijd overslaat dan zal de App automatisch jouw behoeften herberekenen, zodat alles weer netjes in balans is.

iddnafoto2

Hoe zit dat met huidverzorging?

Voor Skin Care is het zo dat we over het algemeen vaak en te veel onnodige producten op onze huid aanbrengen zonder dat we vaak weten wat er precies in zit. Kijk op de gemiddelde verpakking van één van de waarschijnlijk vele potjes in je badkamer en je hebt eigenlijk vaak geen idee wat deze ingrediënten allemaal precies voor je huid doen en nog belangrijker of je deze ingrediënten wel echt nodig hebt. Met iDDNA Skin Care ga je terug naar het minimale wat je huid nodig hebt. Eén programma voor één huid. Er wordt exact berekend wat jouw huid nodig heeft op basis van je eigen DNA en in welke hoeveelheid. Vervolgens gaat er een specialist in het lab aan de slag met het handmatig samenstellen van jouw producten. Bij ontvangst krijg je ook een rapport met uitleg over de samenstelling en de ingrediënten.

We noemden al eerder het begrip Age Management. Kun je uitleggen wat hiermee bedoeld wordt?

Ouder worden kunnen we niet voorkomen. Maar veroudering zo lang mogelijk uitstellen daar kunnen we wel zelf wat aan doen. En dat is wat we “Age Management” noemen: ouder worden op de mooiste en gezondste manier om maximaal van je totale levensduur te kunnen genieten. Ons leven is vaak hectisch. Voldoende slaap, genoeg lichaamsbeweging en gezond eten zijn vaak moeilijk te realiseren, terwijl je weet dat het belangrijk is. Voor je het weet, maak je (onbewust) dagelijks meer dan 200 beslissingen over je welzijn. Dit is waar iDDNA® binnenkomt en je begeleidt.

Kun je hier wat meer over de begeleiding vertellen, Bibi?

De begeleiding bestaat voor het grootste deel uit onze App met Kunstmatige Intelligentie. Deze high tech App is uniek en alleen iDDNA kan deze App leveren. De App wordt gevoed met alle informatie uit het uitgebreide Amerikaanse rapport op basis van jouw DNA . Ruim 820.000 genen en 1592 biomarkers worden geanalyseerd en dat geeft een perfect beeld over jou en over jouw gezondheid. Dit is de basis voor Age Management en onze App ondersteunt jouw 24/7 met gezondheids- en voedingsadviezen, die alleen voor jou gelden. Daarbij leert de App door de Kunstmatige Intelligentie dagelijks van jou en jouw lifestyle en kan daardoor de adviezen elke dag verfijnen. Heel bijzonder is dat.

iddnaapp

Bovendien wordt de App gebruikt voor een persoonlijke anti-verouderingsbehandeling (Skin Care), met de beste ingrediënten die speciaal voor jouw zijn samengesteld. Je krijgt namelijk een serie crèmes die alleen voor jou gemaakt wordt op basis van jouw DNA. De modules Healthy Nutricion en Skin Care van iDDNA integreren als het ware “Age Management” in het dagelijkse leven van de klant op zo’n manier dat je eigenlijk meer tijd overhoudt dankzij de App. Immers, je hoeft niet meer dagelijks al die beslissingen en afwegingen betreffende je gezondheid te maken. Alles wordt helemaal voor je uitgelegd en je hoeft de adviezen van de App simpelweg alleen nog maar op te volgen.

Lifestyle is een belangrijk woord in deze. Men heeft vaak eigen gewoontes en dan is het aanpassen van een persoonlijke lifestyle vaak best lastig. In hoeverre kun je de lifestyle van iemand aanpassen?

Lifestyle kun je alleen aanpassen als je daar echt achter staat. Gemiddeld duurt het aanpassen van gewoontes rond de 21 dagen voordat je aan de nieuwe gewoonte-routine gewend bent. Een crash dieet mislukt vaak omdat men het simpelweg niet zo lang kan volhouden en het haast onmogelijk in een lange termijn planning past. De modules van iDDNA richten zich op het verbeteren van iemands levensstijl. Geen drastische veranderingen van de één op de andere dag, maar meer een manier om samen met iemand te kijken hoe bepaalde doelstellingen en problemen aangepakt kunnen worden. Zo houden we bij de module Healthy Nutrition ook rekening met de persoonlijke voedingsvoorkeuren. Dat betekent dat iemand gewoon lekker maar op een gezondere manier van zijn of haar maaltijden kan blijven genieten. Omdat de genietfactor nog steeds hoog is, is het vele malen makkelijker om deze aanpassing in een lange termijn lifestyle toe te passen. Daarnaast geef je via de MyiDDNA App ook veranderingen aan in je levensstijl (denk aan verhuizing, een nieuwe baan…) en vervolgens worden de modules weer aangepast, zodat ze aansluiten bij de persoonlijke levensstijl. iDDNA is een toevoeging, geen drastische maatregel.

Bibi, je bent directeur iDDNA Nederland. Hoe ben je in contact gekomen met iDDNA Zwitserland?

Ik ben bij iDDNA Zwitserland terecht gekomen puur omdat ik zelf op zoek was naar een manier om het verouderingsproces te vertragen. Ik merkte dat ik bepaalde klachten kreeg, die gewoonweg bij ouder worden horen, zoals bijvoorbeeld moeilijker de trap op komen. Ik dacht bij mezelf er moet een manier zijn om op een fittere manier ouder te worden en ik stelde mij dan ook de vraag “Is het mogelijk om je verouderingsproces te vertragen?”. En het antwoord bleek “Ja” te zijn toen ik bij iDDNA uitkwam. Ik ben altijd heel zorgvuldig in het nemen van mijn beslissingen en ik heb ongeveer een jaar research gedaan naar dit onderwerp en naar iDDNA. Met name om antwoorden te krijgen op vragen zoals: Werkt dit echt? Kun je het verouderingsproces wel vertragen? En nog belangrijker, hoe kun je dit doen? Nadat ik mezelf helemaal ingelezen had, ben ik ook gaan nadenken over de vraag of de consument eigenlijk wel klaar is voor een Age Management behandeling. Want je lifestyle en je gedrag aanpassen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet er voor open staan en het moet werken en resultaat opleveren.

Nadat ik mij helemaal in de materie had verdiept, ben ik langs gegaan bij een iDDNA event in Brussel. Hier heb ik de founder Omar Fogliadini leren kennen van Suisse Life Science. We hadden een goede klik en hij vond mijn ideeën aansluiten bij het iDDNA concept en vanuit daar is eigenlijk onze samenwerking tot stand gekomen. Vandaag de dag beschik ik over de rechten van iDDNA in Nederland en België en langzaamaan zijn we aan het groeien en werken we met mooie kwalitatieve partners die aansluiten op de lifestyle die bij iDDNA hoort. Het concept vanuit Zwitserland was in mijn optiek niet iets wat één op één gekopieerd kon worden naar de Benelux markt. Ik heb daarom mijn eigen draai gegeven aan het lanceringsplan in Nederland, zodat de modules aansluiten op de vraag van de consument hier. In ieder land leven we net een beetje anders en daarom is het zo belangrijk om exact de juiste aansluiting te vinden van onze programma’s want daar ligt de sleutel tot succes.

Wat doet iDDNA Zwitserland?

iDDNA is onderdeel van Suisse life Science in Zwitserland en in Zwitserland is dus het hoofdkantoor gevestigd. Bij Suisse Life Science komen ondere andere de analyses van de DNA sampels binnen, die in Norcross USA worden onderzocht. Suisse Life Science zet deze analyses weer om in een rapport wat vervolgens naar ons kantoor in Nederland wordt gestuurd, zodat één van onze specialisten hier het rapport kan overhandigen en uitlezen aan de klant. In Zwitserland wordt momenteel ook hard gewerkt aan nieuwe modules!

IDNA-logo-

Wat biedt iDDNA aan op het gebied van gezond ouder worden?

Je bent wat je eet. Dat is simpelweg gezegd de sleutel naar gezond ouder worden. Je lichaam dagelijks voorzien van de juiste voedingsstoffen afgestemd op de voorkeuren van jouw lichaam helpt om gezonder te leven. Daarbij komen natuurlijk ook supplementen kijken en een stukje sport. iDDNA gaat veel verder dan het simpelweg uitschrijven van een ideaal dieet. Optimale voeding is namelijk voor iedereen verschillend. Onderzoekers van de Weizmann Institute of Science in Israël hebben middels wetenschappelijke studies laten zien dat zelfs als iedereen dezelfde gezonde voeding tot zich nam dat het effect hiervan van persoon tot persoon zou verschillen door uiteenlopende metabolismen. Hieruit blijkt dat voeding persoonlijk is! Het is daarom niet gemakkelijk om een gebalanceerd dieet te vinden dat echt bij jou past. Daarnaast is het natuurlijk zo dat een dieet een “levend” plan hoort te zijn. Je leven verandert met de jaren, misschien verhuis je, misschien krijg je een gezin, misschien krijg je een baan die meer van je lichaam vergt en daarnaast veranderen de behoeften van ons lichaam ook naarmate we ouder worden. Denk bijvoorbeeld aan de vertraging van ons metabolisme.

iddna-eat-your-way-to-healty-aging

Via de MyiDDNA App krijg je vragen binnen over je gezondheid en levensstijl. Verandert er iets in je leven dan kun je dit ook zelf aangeven in de App. Al deze gegevens worden dan weer omgezet naar een nieuw aangepast dieet passend bij de levensfase en levensstijl waarin je je momenteel bevindt. Deze manier van werken, brengt je dagelijks echt in verbinding met je gezondheid. iDDNA streeft naar voortdurende optimalisatie van jouw gezondheid.

Hoe gaat het in zijn werk als ik bijvoorbeeld de module Healthy Nutricion wil?

Wanneer je van start gaat met de iDDNA Healthy Nutrition module beginnen we met het afnemen van wat wangslijmvliescellen met jouw DNA en het invullen van een klinische vragenlijst om je levensstijl en je gewoonten in kaart te brengen. Voorafgaand aan de swab mag je 30 minuten niet eten, drinken of roken. Vervolgens wordt het DNA sample voor onderzoek opgestuurd naar het laboratorium van iDDNA in Amerika. Daarna wordt er een rapport samengesteld. Dit rapport geeft antwoord op vragen zoals; Hoe goed werkt je suikermetabolisme? Krijg je wel voldoende vitaminen en mineralen binnen? Hoe efficiënt is je immuun systeem en het vermogen van je lichaam om te detoxen? Tevens worden ook eventuele intoleranties in kaart gebracht. Al deze informatie wordt vervolgens verwerkt in een tailor made dieet.

Een dieet klinkt altijd als “iets moeten waar ik geen zin in heb”. Hoe zit dat bij iDDNA?

Omdat jouw voedingsplan is bedoeld om de gezondheid structureel te verbeteren, is het ontzettend belangrijk dat je ook happy bent met je dieet. Je wilt gezond eten maar je wilt ook zeker lekker eten. Daarom houdt iDDNA rekening met jouw voedingsvoorkeuren. Dit is één van de geheimen tot succes, want als je lekker eet, voelt het ook niet meer als een dieet maar meer als een nieuwe exclusieve levensstijl. Naast de persoonlijke voorkeuren wordt er ook nog rekening gehouden met individuele doelstellingen. Bij deze doelstellingen kun je onder andere denken aan “betere nachtrust”, “spieropbouw”, “stress management” of bijvoorbeeld “zwanger worden”.

Wanneer alle informatie is verwerkt in het eindrapport wordt het rapport met de cliënt doorgenomen. Op dat moment wordt ook de toegangscode tot MyIDDNA verstrekt waardoor je toegang hebt tot jouw “persoonlijke dieet coach”. Dagelijks ontvang je informatie over jouw dieet en wat er die dag op het menu staat. Soms is het gewoonweg niet mogelijk (door werk of sociale verplichtingen) om de suggesties voor de dag exact op te volgen. Geen nood, de App maakt automatisch een “detox” maaltijd voor de volgende dag aan. Door zelf actief updates over het dieet en je levensstijl in te voeren, kan het dieet regelmatig aangepast worden op de nieuwe levenssituatie. De Kunstmatige Intelligentie helpt hierbij.

Kun je nog even uitleggen hoe het zit met iDDNA en huidverzorging?

Huidveroudering. We ontkomen er niet aan. Maar wat we wel kunnen doen is het verouderingsproces maximaal vertragen en dat kan door Skin Care producten te gebruiken die zijn afgestemd op jouw DNA en jouw persoonlijke huidconditie en huidverbeterpunten. Bij iDDNA gaat men in het lab aan de slag met speciaal op maat gemaakte producten voor jouw huid. Op deze manier bevatten de producten uitsluitend die ingrediënten die jouw huid nodig heeft en exact in de juiste hoeveelheid. MyiDDNA waakt over jouw huidconditie en wanneer deze conditie verandert dan update het Skin Care programma zich zodanig dat de volgende levering wordt aangepast aan de nieuwe situatie. Door regelmatig vragen over je huid en levensstijl te beantwoorden, is de App namelijk in staat om te leren van jouw huid door de geïntegreerde Kunstmatige Intelligentie. Daarnaast maak je ook regelmatig selfies om de huidcondities van een eerdere periode met elkaar te vergelijken, zodat je de voortgang in kaart kunt brengen en de App leert hiervan.

iddnafoto1

De App met Kunstmatige Intelligentie is door iDDNA geïntroduceerd. Het is echt een technisch hoogstandje en alleen iDDNA heeft deze App. In hoeverre is deze App simpel in gebruik?

De App zelf is heel eenvoudig in gebruik. Naar aanleiding van het onderzoek wordt al jouw informatie door iDDNA in de App verwerkt. De App is ontwikkeld om te leren van jouw levensstijl en het monitoren van de voortgang van jouw gekozen module. Je krijgt simpelweg vragen over je gezondheid en huid binnen en daarnaast vraagt de App je regelmatig om een selfie te nemen (voor het Skin Care programma). Verder geeft de App je dagelijks informatie over je huidverzorging (welke momenten je welk product in welke hoeveelheid moet aanbrengen) en je dieet (met op maat gemaakte recepten, een module om bij te houden wat je hebt gegeten en opties tot het aanmaken van detox recepten). Gemak en duidelijkheid staat voorop bij iDDNA. De modules dienen je leven te verbeteren en niet gecompliceerder te maken. Jong en oud kunnen er heel makkelijk mee omgaan en als je er eenmaal mee werkt, kun je je leven zonder deze App nauwelijks voorstellen.

Je vertelde over de twee modules Diet/Healthy Nutricion en Skin Care. Komen er nog meer modules aan? Zijn er modules in ontwikkeling?
Het zijn er teveel om op te noemen maar momenteel wordt er hard gewerkt aan modules zoals “stress management”, “een betere nachtrust”, “spieropbouw”, “slimmer trainen”, “energieker voelen”, “(chronische) ziekten preventie” en een speciaal programma voor dames die “zwanger” willen worden. 2018 wordt een heel belangrijk jaar voor iDDNA, want de nieuwe modules geven nog meer waarde aan effectief Age Management.

iddnatechslider

Voor wie zijn de diensten en producten van iDDNA bedoeld?

Voor mensen die structureel hun huid en hun gezondheid willen verbeteren. Voor mensen die het verouderingsproces maximaal willen vertragen en zich goed willen voelen van binnenuit. iDDNA gaat niet om “quick fixes” maar om een nieuwe levensstijl. Omdat de modules van iDDNA geheel persoonsgebonden zijn en speciaal voor jou ontworpen worden, is het niet goedkoop. iDDNA bevindt zich dan ook in het luxe segment, maar we hebben ook genoeg klanten die sparen voor een iDDNA module gewoonweg omdat hun gezondheid en/of huid prioriteit heeft in hun leven. Wat Skin Care betreft, vergeet men wel eens hoeveel geld alle producten in de badkamer bij elkaar wel niet gekost hebben. Meer dan de helft wordt niet gebruikt en verdwijnt uiteindelijk in de afvalbak. Met de iDDNA Skin Care module koop je alleen wat jouw huid exact nodig heeft en je zult verstelt staan dat de kosten vaak nog op hetzelfde uitkomen, terwijl het resultaat aanzienlijk beter is. De tarieven zijn opvraagbaar en als men de twee modules Healthy Nutricion en Skin Care samen neemt, dan krijgt men een aantrekkelijke korting.

iddnagezellig

Waar kan men de diensten en producten van iDDNA krijgen?

Op onze site www.iddna.nl staat alle informatie.

Als men vragen heeft over iDDNA waar kan men terecht?

Dit kan door te bellen naar 085 – 2032 601 of via het sturen van een e-mail naar info@iddna.nl.

Bibi, bedankt voor dit interessante gesprek over Age Management. Uit jouw antwoorden kunnen we vooral concluderen dat iDDNA unieke en strikt persoonlijke modules levert op basis van persoonlijk DNA in combinatie met een App met Kunstmatige Intelligentie die gericht zijn op effectief Age Management. Met andere woorden: iDDNA heeft de beste modules in huis om iedereen gracieus en gezond ouder te laten woorden en dat is wat iedereen zich wenst, kan ik mij voorstellen.

logoamsterdamtoday

Interviewer: Frank Scheers

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1