News Ticker

Wereldkampioen Handbiken Tim de Vries verdedigt Nederlandse Titel in Vondelpark

handbiker

Op zaterdag 15 september staat het Vondelpark in Amsterdam in het teken van de VondelGames. Tijdens de VondelGames wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap Handbiken. Daarbij verdedigt meervoudig Wereld- en Nederlands kampioen Handbiken Tim de Vries zijn Nederlandse titel.

Om 15.30 uur start het Nederlands Kampioenschap Handbiken in het Vondelpark in Amsterdam. Voorafgaand aan deze race zal wereldkampioen Tim de Vries in het Vondelpark zijn voorbereiding starten met een race tegen sportieve voorbijgangers! Van 12.00 tot 13.00 uur kunnen bezoekers van het Vondelpark op een KICKR fietstrainer tegen hem racen. Dit vindt plaats vooraan op het terras van VondelCS.

Handbiken is een onderdeel van de fietssport die wordt beoefend door atleten met een motorische beperking. Hierbij bewegen zij zich voort op een speciale fiets waarbij de pedalen worden aangedreven door de armen. Deze sport ziet er spectaculair uit en er worden hoge snelheden behaald (ruim 69 km/u in de sprint). De VondelGames zijn een mooie gelegenheid om Nederland beter kennis te laten maken met deze sport. Zeker omdat volgend jaar het WK Handbiken in Emmen plaatsvindt.

Dat deze sport steeds bekender wordt is mede te danken aan de successen die paralympische atleten Tim de Vries, Jetze Plat, Daniel Abraham Gebru en Jeanette Jansen de afgelopen jaren hebben behaald.

Over Handbiker Tim de Vries
Tim de Vries is een succesvol paralympisch atleet die als gevolg van een trampoline ongeluk zijn linker onderbeen inclusief knie verloren heeft. Na dit ongeluk maakte hij in 2010 de keuze om te gaan handbiken. Deze keuze is zeer succesvol gebleken, want Tim heeft inmiddels diverse Nederlandse Kampioenschappen en Wereldtitels gewonnen. Tim was er ook bij op de paralympische zomerspelen in Rio de Janeiro en richt hij zich nu volop op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020.

Over de Vondelgames
Op zaterdag 15 september organiseert Reade voor de vierde keer de VondelGames. VondelGames is een spectaculair sportevenement vol met fietsactiviteiten in het Vondelpark waar íedereen aan mee kan doen, zolang je maar op wielen rijdt!

https://vondelgames.nl/

Bron: Mainenergie

Photo Credits: Mainenergie

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1