News Ticker

Paleis Soestdijk wordt gedeeltelijk een hotel

paleissoestdijk

Het imposante Paleis Soestdijk staat al jaren leeg en iedereen was benieuwd wat de uiteindelijke bestemming zou worden. Het is natuurlijk voor vele doeleinden geschikt, maar het gaat ook om een geschikte bestemming voor in de buurt met een nette doelstelling wat eer doet aan de geschiedenis van het voormalig woonpaleis van prinses Juliana en prins Bernhard en wie wat wil investeren in het monumentale pand.

Hospitality

Een deel van het paleis wordt een hotel. Het bod van Made by Holland was het beste. De nieuwe eigenaar betaalt 1,7 miljoen euro en belooft alleen al 31 miljoen euro in het opknappen van het paleis te investeren.

Dat geld is hard nodig, omdat gedeelten van het paleis in zeer slechte staat verkeren. Dat blijkt ook uit foto’s die RTL Z in handen kreeg.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Made by Holland

Made by Holland, een samenwerkingsverband van investeerders en projectontwikkelaars, wil ook woningen bouwen op de plek waar een kazerne voor de marechaussee stond. In totaal moeten daar 65 woningen verrijzen, de kazerne gaat in 2020 dicht en wordt dan gesloopt.

Die woningbouw levert 21 miljoen euro op. Verder hoopt de nieuwe eigenaar 400.000 betalende bezoekers te trekken, die allemaal 13,5 euro neertellen om het landgoed op te mogen. Daarnaast zijn er plannen voor een koffiebar en brasserie op het terrein, onder meer in de Koninklijke Stallen.

Bron: RTL Z

Photo credit: Generaal Gibson via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1