News Ticker

Paleis Soestdijk wordt gedeeltelijk een hotel

paleissoestdijk

Het imposante Paleis Soestdijk staat al jaren leeg en iedereen was benieuwd wat de uiteindelijke bestemming zou worden. Het is natuurlijk voor vele doeleinden geschikt, maar het gaat ook om een geschikte bestemming voor in de buurt met een nette doelstelling wat eer doet aan de geschiedenis van het voormalig woonpaleis van prinses Juliana en prins Bernhard en wie wat wil investeren in het monumentale pand.

Hospitality

Een deel van het paleis wordt een hotel. Het bod van Made by Holland was het beste. De nieuwe eigenaar betaalt 1,7 miljoen euro en belooft alleen al 31 miljoen euro in het opknappen van het paleis te investeren.

Dat geld is hard nodig, omdat gedeelten van het paleis in zeer slechte staat verkeren. Dat blijkt ook uit foto’s die RTL Z in handen kreeg.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Made by Holland

Made by Holland, een samenwerkingsverband van investeerders en projectontwikkelaars, wil ook woningen bouwen op de plek waar een kazerne voor de marechaussee stond. In totaal moeten daar 65 woningen verrijzen, de kazerne gaat in 2020 dicht en wordt dan gesloopt.

Die woningbouw levert 21 miljoen euro op. Verder hoopt de nieuwe eigenaar 400.000 betalende bezoekers te trekken, die allemaal 13,5 euro neertellen om het landgoed op te mogen. Daarnaast zijn er plannen voor een koffiebar en brasserie op het terrein, onder meer in de Koninklijke Stallen.

Bron: RTL Z

Photo credit: Generaal Gibson via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1