News Ticker

Aangename, drukbezochte en goed verzorgde opening van Foodbar LouLou

bllslider2

Donderdag 13 april kwamen we terecht in Amsterdam Oud-West. De plek, die de drukte van de Pijp gaat opvangen. De nieuwe place to be. De Foodhallen zijn een mooi voorbeeld waar je culinair goed terecht kunt en vlak bij de Foodhallen zit de fraai ingerichte Foodbar Loulou.

Qui est vous LouLou?

LouLou is de naam van de nieuwste food- en cocktailbar van Amsterdam en sinds deze week officieel geopend. In Oud-West, om de hoek bij de Kinkerstraat, vind je deze plek waar je van dusk till dawn kunt lanterfanten, lekker eten, after dinneren, borrelen en ja… zelfs werken als het moet.

Foodbar LouLou is de nieuwste ‘go-to hangout spot’ voor iedereen

bllslider

‘How the west was won’ is een slogan die zeker van toepassing is op Amsterdam West. De ene na de andere eigentijdse hotspot opent er namelijk zijn deuren. De nieuwste aanwinst aan de Westside is Foodbar LouLou. De bar bevindt zich op de hoek van de Bilderdijkstraat, Kwakersplein en wordt nu al het nieuwste pareltje voor stadsbezoekers en buurtbewoners genoemd en heeft een enorm terras dat perfect in de zon ligt. De food- annex cocktailbar vertegenwoordigt alles waar de naamgever  voor staat: het is er relaxed, er heerst creativiteit, het ziet eruit als een combi tussen boho-style en ‘je ne c’est quoi’. Reden genoeg  om deze bar snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen.

All-Day-Kitchen

Free spirits kunnen van ’s ochtend’s vroeg tot in de late avonduurtjes terecht voor allerlei lekkers. Vanaf 9.00 uur kun je een super healthy smoothie of een China Green Sencha thee nuttigen in LouLou’s living room. LouLou diepte op          al haar reizen lekkere hapjes en maaltijden op dus in de avonduren is er een kaart vol met verschillende gerechten uit alle windstreken. Denk aan vongole, pittige king prawns, geroosterde aubergine of een Tommahwak steak van de grill. De Asian Steak Tartare is een terugkomertje! Maar ook de Gillardeauo oesters met een Bloody Mary van verse tomatensap tussen het groen zijn meer dan de moeite waard om een blokje voor om te rijden.

After dinneren

Ook na het eten toont LouLou zich een goede en relaxte gastvrouw. Met een knipoog naar al haar wereldreizen en haar ‘stay a while’-mentaliteit  vindt LouLou het after-dinneren opnieuw uit. Dus ‘no stress’, want bij deze bar zijn er ook na het eten volop geschikte hoekjes te vinden waar je alleen, samen of met een groep lekker kunt blijven hangen en aan een cocktail kunt sippen.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Het restaurantgedeelte  is gedeeltelijk afgesloten van de sfeervolle bar waar je ook terecht kunt voor een I.P.A. van Brouwerij het IJ of een van de vele cocktails.

Eye candy

Naast de goede sfeer en het lekkere eten en drinken is het interieur ook piekfijn in orde. Foodbar LouLou is ingericht in een hedendaagse boho-chique stijl met een retro tintje. De betonnen vloer, donkere muren, vintage accessoires en  muurschilderingen vormen samen een hip en spannend interieur dat in iedere hoek van de zaak een beetje verschilt. Vooral de plantenwand is een regelrechte eyecatcher.

Iedere  maand  brengt LouLou kunst van lokale bekende en minder bekende kunstenaars. Naast de bar is er een kunstverzamelingsmuur. De werken die daar tentoon worden gesteld, worden ook online verkocht.

Openingstijden en informatie

Maandag tot en met zondag vanaf 09.00 uur . Keuken vanaf 9.00 tot 22.30 uur. Bar open tot 01.00 uur.

Adres: Kwakersplein 2  in Amsterdam

Telefoon: 020 – 612 44   55

Reserveringen: www.barloulou.nl

Instagram: @foodbarloulou

Facebook: Foodbar Loulou

Photo Gallery

bbl1     bll2

bll3     bll4

bll5     bll6

bll7     bll8

bll9     bll10

bll11     bll12

bll13     bll14

bll15     bll21

bll17     bll18

bll19     bll20

Photo credits: Rebekka Mell en Michael Graste

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1