News Ticker

Aangename, drukbezochte en goed verzorgde opening van Foodbar LouLou

bllslider2

Donderdag 13 april kwamen we terecht in Amsterdam Oud-West. De plek, die de drukte van de Pijp gaat opvangen. De nieuwe place to be. De Foodhallen zijn een mooi voorbeeld waar je culinair goed terecht kunt en vlak bij de Foodhallen zit de fraai ingerichte Foodbar Loulou.

Qui est vous LouLou?

LouLou is de naam van de nieuwste food- en cocktailbar van Amsterdam en sinds deze week officieel geopend. In Oud-West, om de hoek bij de Kinkerstraat, vind je deze plek waar je van dusk till dawn kunt lanterfanten, lekker eten, after dinneren, borrelen en ja… zelfs werken als het moet.

Foodbar LouLou is de nieuwste ‘go-to hangout spot’ voor iedereen

bllslider

‘How the west was won’ is een slogan die zeker van toepassing is op Amsterdam West. De ene na de andere eigentijdse hotspot opent er namelijk zijn deuren. De nieuwste aanwinst aan de Westside is Foodbar LouLou. De bar bevindt zich op de hoek van de Bilderdijkstraat, Kwakersplein en wordt nu al het nieuwste pareltje voor stadsbezoekers en buurtbewoners genoemd en heeft een enorm terras dat perfect in de zon ligt. De food- annex cocktailbar vertegenwoordigt alles waar de naamgever  voor staat: het is er relaxed, er heerst creativiteit, het ziet eruit als een combi tussen boho-style en ‘je ne c’est quoi’. Reden genoeg  om deze bar snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen.

All-Day-Kitchen

Free spirits kunnen van ’s ochtend’s vroeg tot in de late avonduurtjes terecht voor allerlei lekkers. Vanaf 9.00 uur kun je een super healthy smoothie of een China Green Sencha thee nuttigen in LouLou’s living room. LouLou diepte op          al haar reizen lekkere hapjes en maaltijden op dus in de avonduren is er een kaart vol met verschillende gerechten uit alle windstreken. Denk aan vongole, pittige king prawns, geroosterde aubergine of een Tommahwak steak van de grill. De Asian Steak Tartare is een terugkomertje! Maar ook de Gillardeauo oesters met een Bloody Mary van verse tomatensap tussen het groen zijn meer dan de moeite waard om een blokje voor om te rijden.

After dinneren

Ook na het eten toont LouLou zich een goede en relaxte gastvrouw. Met een knipoog naar al haar wereldreizen en haar ‘stay a while’-mentaliteit  vindt LouLou het after-dinneren opnieuw uit. Dus ‘no stress’, want bij deze bar zijn er ook na het eten volop geschikte hoekjes te vinden waar je alleen, samen of met een groep lekker kunt blijven hangen en aan een cocktail kunt sippen.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Het restaurantgedeelte  is gedeeltelijk afgesloten van de sfeervolle bar waar je ook terecht kunt voor een I.P.A. van Brouwerij het IJ of een van de vele cocktails.

Eye candy

Naast de goede sfeer en het lekkere eten en drinken is het interieur ook piekfijn in orde. Foodbar LouLou is ingericht in een hedendaagse boho-chique stijl met een retro tintje. De betonnen vloer, donkere muren, vintage accessoires en  muurschilderingen vormen samen een hip en spannend interieur dat in iedere hoek van de zaak een beetje verschilt. Vooral de plantenwand is een regelrechte eyecatcher.

Iedere  maand  brengt LouLou kunst van lokale bekende en minder bekende kunstenaars. Naast de bar is er een kunstverzamelingsmuur. De werken die daar tentoon worden gesteld, worden ook online verkocht.

Openingstijden en informatie

Maandag tot en met zondag vanaf 09.00 uur . Keuken vanaf 9.00 tot 22.30 uur. Bar open tot 01.00 uur.

Adres: Kwakersplein 2  in Amsterdam

Telefoon: 020 – 612 44   55

Reserveringen: www.barloulou.nl

Instagram: @foodbarloulou

Facebook: Foodbar Loulou

Photo Gallery

bbl1     bll2

bll3     bll4

bll5     bll6

bll7     bll8

bll9     bll10

bll11     bll12

bll13     bll14

bll15     bll21

bll17     bll18

bll19     bll20

Photo credits: Rebekka Mell en Michael Graste

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1