News Ticker

Welke openingszin kies jij voor je sollicitatiebrief?

openingszin

Er zijn al genoeg sollicitatiebrieven die openen met ‘Ik zag uw vacature op website X en solliciteer bij deze op de functie.’ Jij komt natuurlijk met iets waarvan de ontvanger enthousiast opveert. Bedenk een openingszin die past bij jou en bij de werkgever. We helpen je graag op weg met een paar tips en voorbeelden van openingszinnen.

Vergeet de openingszin eerst maar even

Ten eerste: staar je niet blind op de openingszin, want het is heel moeilijk om vanaf de eerste zin je hele brief te schrijven. Schrijf eerst puntsgewijs op wat je in je brief wilt zeggen en werk het geheel dan verder uit.

Sluit aan op de toon van de werkgever

Bekijk de website van de werkgever nog eens en kijk wat je kunt aflezen aan de toon. Zakelijke toon? Dan houd jij het ook zakelijk – maar wel gemotiveerd en krachtig. Is het een informeel bedrijf? Dan kun jij ook informeler zijn, maar nooit te joviaal. Je kunt iets creatiefs bedenken, maar houd het professioneel: kom met iets dat past bij de baan.

Voorbeelden openingszin sollicitatiebrief

Zakelijk en ambitieus

U geeft aan dat u binnen 2 jaar marktleider wilt worden. Ik heb de talenten in huis om die ambitie met u waar te maken. Ik ben namelijk…

Creatief

U weet natuurlijk dat consumenten tegenwoordig meer mobiel browsen dan op desktops. Daarom heb ik mijn sollicitatie naar de functie van webdesigner opgemaakt in dit formaat. Zo ziet u dat ik ook met beperkte ruimte een maximale impact kan creëren.

Actuele kennis gebruiken

De economie trekt aan, wat betekent dat de vraag naar uitzendkrachten toeneemt. Dat vraagt om intercedenten die snel de juiste personen en functies kunnen matchen. Zo’n intercedent ben ik. Ik help u graag om in te spelen op de kansen in de markt van nu.

Openen met een vraag

Wist u dat het werven van een nieuwe klant vijf keer zo duur is als het behouden van een bestaande klant? Ik ben die account manager die in staat is om uw klantenbestand tevreden én actief te houden.

Contactpersoon noemen

Bij het bezoeken van uw winkel heb ik uitgebreid gesproken met Voornaam Achternaam. Zij vertelde me over de vacature…

Veel succes met deze tips met openingszinnen voor je sollicitatiebrief!

Photo credit: Epicantus via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1