News Ticker

Welke openingszin kies jij voor je sollicitatiebrief?

openingszin

Er zijn al genoeg sollicitatiebrieven die openen met ‘Ik zag uw vacature op website X en solliciteer bij deze op de functie.’ Jij komt natuurlijk met iets waarvan de ontvanger enthousiast opveert. Bedenk een openingszin die past bij jou en bij de werkgever. We helpen je graag op weg met een paar tips en voorbeelden van openingszinnen.

Vergeet de openingszin eerst maar even

Ten eerste: staar je niet blind op de openingszin, want het is heel moeilijk om vanaf de eerste zin je hele brief te schrijven. Schrijf eerst puntsgewijs op wat je in je brief wilt zeggen en werk het geheel dan verder uit.

Sluit aan op de toon van de werkgever

Bekijk de website van de werkgever nog eens en kijk wat je kunt aflezen aan de toon. Zakelijke toon? Dan houd jij het ook zakelijk – maar wel gemotiveerd en krachtig. Is het een informeel bedrijf? Dan kun jij ook informeler zijn, maar nooit te joviaal. Je kunt iets creatiefs bedenken, maar houd het professioneel: kom met iets dat past bij de baan.

Voorbeelden openingszin sollicitatiebrief

Zakelijk en ambitieus

U geeft aan dat u binnen 2 jaar marktleider wilt worden. Ik heb de talenten in huis om die ambitie met u waar te maken. Ik ben namelijk…

Creatief

U weet natuurlijk dat consumenten tegenwoordig meer mobiel browsen dan op desktops. Daarom heb ik mijn sollicitatie naar de functie van webdesigner opgemaakt in dit formaat. Zo ziet u dat ik ook met beperkte ruimte een maximale impact kan creëren.

Actuele kennis gebruiken

De economie trekt aan, wat betekent dat de vraag naar uitzendkrachten toeneemt. Dat vraagt om intercedenten die snel de juiste personen en functies kunnen matchen. Zo’n intercedent ben ik. Ik help u graag om in te spelen op de kansen in de markt van nu.

Openen met een vraag

Wist u dat het werven van een nieuwe klant vijf keer zo duur is als het behouden van een bestaande klant? Ik ben die account manager die in staat is om uw klantenbestand tevreden én actief te houden.

Contactpersoon noemen

Bij het bezoeken van uw winkel heb ik uitgebreid gesproken met Voornaam Achternaam. Zij vertelde me over de vacature…

Veel succes met deze tips met openingszinnen voor je sollicitatiebrief!

Photo credit: Epicantus via Foter.com / CC BY

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1