News Ticker

Bericht versturen via je bankrekening voor 1 eurocent?

bankrekening

Stel, je wilt iemand een bericht sturen zonder dat anderen dat weten. Dat kan op diverse manieren, maar heb je wel eens gedacht aan een bericht versturen via je bankrekening?

Als je de bankrekening weet van de betrokkene, die je een berichtje wilt sturen, dan kun je heel eenvoudig voor 1 eurocent een kort berichtje sturen naar deze persoon. Je maakt 1 eurocent over naar deze persoon en bij mededelingen kun je ongeveer 140 karakters kwijt. Dat is genoeg voor een berichtje.

Waarom zou je hiervan gebruik maken?

Veel mensen leven samen met een partner, die controlfreak is of erger nog, een narcist. In Nederland hebben 230.000 mensen te maken met huiselijk geweld. Hun agressieve partner controleert alles. De post, de e-mail enzovoort. Deze plegers van huiselijk geweld willen niet dat hun huiselijk geweld uitlekt en daarom willen ze alles weten en controleren. Ook hoe hun partner contact houdt met de buitenwereld.

Als je vermoeden hebt van huiselijk geweld en je vraagt daarnaar, dan zal meestal het slachtoffer dit niet beamen uit angst voor meer geweld. Ze zijn bang om te melden over hetgeen ze meemaken. Contact is vaak lastig, want de dader controleert zoveel mogelijk welke contacten het slachtoffer heeft met de buitenwereld en verbreekt deze contacten of manipuleert ze. Vaak gaat het om post, e-mail, sociale media en dergelijke.

Waar weinig mensen aan denken, is de mogelijkheid om een berichtje te versturen via de bankrekeningen. Ook al kun je vaak maar 140 karakters kwijt het is voldoende om even te vragen hoe het is met de betrokken persoon. Deze kan voor 1 eurocent een kort berichtje terug sturen en eventueel hierin vermelden dat het niet zo goed gaat of zelfs een verzoek tot hulp vermeld. Bij een en/of bankrekening kan het echter lastig worden, aangezien beiden de rekeningafschriften kunnen inkijken.

Daders van huiselijk geweld moeten aangepakt worden. Wellicht helpt deze tip om daders achter de tralies te krijgen.

Kijk op deze link, op deze link en op deze link om door ons eerder geplaatste artikelen over huiselijk geweld te bekijken of te lezen.

Foto: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1