News Ticker

Topchef Ricardo van Ede opent Nederlands eerste bockbierrestaurant

bockbier

Topchef Ricardo van Ede opende gisteren in Amsterdam het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland. Van Ede wilt bockbier meer onder de culinaire aandacht brengen en als seizoensproduct omarmen.

hangarRestaurant Hangar Amsterdam zal in de maand oktober omgedoopt worden tot het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland. Een maand lang worden op de zondagen verfijnde gerechten geserveerd met passende bockbieren van verschillende Nederlandse bierbrouwers. Dit initiatief is onderdeel van de oktober bockbiermaand die de brouwers van Nederland traditioneel op de eerste maandag in oktober openen. De bockbiermaand wordt aan het einde van de maand afgesloten met het bockbierfestival op 28-30 oktober in de Beurs van Berlage Amsterdam.

Resident topchef Ricardo van Ede was ooit één van de jongste chefs met een Michelinster. Wederom toont hij zijn culinaire creativiteit door een tijdelijk bockbierrestaurant te openen. De opening van het bierbockrestaurant valt samen met de start van het bockbierseizoen. Van Ede is een liefhebber van kwalitatieve seizoensproducten. Bockbier is bij uitstek een speciaalbier dat erg goed combineert met seizoensgerechten.

Ricardo van Ede: “Bockbieren hebben een rijke historie. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het een ongelooflijk rijk smaakpalet heeft waar nog weinig in de keuken mee wordt gedaan. Ik vond het de hoogste tijd om hier op culinair topniveau iets spannends mee te doen!”

Cees-Jan Adema van Nederlandse Brouwers: “Veel brouwers experimenteren vaker dan ooit met verschillende smaken in bockbier, waardoor het een prachtproduct is om in de keuken mee te werken. We zien steeds meer dat bockbier een prominentere rol krijgt binnen de horeca.”

ricardo-van-ede

Bockbier in trek

Binnen de speciaalbieren is bockbier de op twee na meest gedronken speciaalbier van Nederland. Het Nationaal Bieronderzoek 2016 laat zien dat witbier (35%) het meest gedronken speciaalbier is, gevolgd door herfstbock en tripel (beiden 29%). De voornaamste reden om bockbier te bestellen is voor 67% procent van de bierdrinkers naast de smaak ook de afwisseling (36%), omdat het bij het moment (31%) en het seizoen past (28%).

Bron: Nederlandse Brouwers

Photo credits: Nederlandse Brouwers

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1