News Ticker

Peter Vandermeersch: “Politicus van het Jaar verkiezing hoeft van mij niet.”

politiek2

We zijn weer aan het einde van het jaar en dan volgen vaak de onvermijdelijke verkiezingen van het jaar inzake allerlei personen, die iets opvallends hebben gedaan of in ieder geval mogen meedoen aan een verkiezing om welke reden dan ook. Ook de EenVandaag-verkiezing van Politicus van het Jaar 2018 staat te gebeuren en niet iedereen is daar van gecharmeerd.

Zo is Peter Vandermeersch geen fan van de jaarlijkse EenVandaag-verkiezing van Politicus van het Jaar. Dat laat de hoofdredacteur van NRC Handelsblad weten op Twitter. EenVandaag reikt de prijs vanavond uit aan Mark Rutte, Jesse Klaver, Thierry Baudet, Klaas Dijkhoff of Geert Wilders. Vier rechtse politici en één linkse politicus dus. Wie er ook wint, Vandermeersch vindt het verschrikkelijk. En dat vindt de actualiteitenrubriek op zijn beurt weer behoorlijk zuur van de krantenman.

Vandermeersch op Twitter: “Altijd pijnlijk. Media die vinden dat ze ‘politici van het jaar’ moeten helpen verkiezen. Media controleren de macht. Kiezen die niet.”

Daarop zegt EenVandaag-eindredacteur Hein Bruinewoud: “‘De media’ kiezen niet, de leden van het EenVandaag OpiniePanel kiezen wie zij de beste politicus van het jaar vinden.”

Vandermeersch: “Daarom schreef ik ‘helpen kiezen’.”

Jeroen Illy, ook al eindredacteur van EenVandaag, daarop: “Dan slaat de laatste zin nergens op.”

Ook EenVandaag-ster Lammert de Bruin is boos. “Bizar hoeveel mensen neerkijken op de mening van de gewone man/vrouw (opiniepanel) en dan journalisten de schuld gaan geven dat de mensen geen (linkse?) vrouw kiezen als Politicus van het Jaar. IEDEREEN mag meestemmen he? Maar dat kost iets meer moeite dan een boze tweet natuurlijk.”

Wat vind jij van deze kwestie?

Photo by Sjaak Kempe on Visualhunt.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1