News Ticker

Peter Vandermeersch: “Politicus van het Jaar verkiezing hoeft van mij niet.”

politiek2

We zijn weer aan het einde van het jaar en dan volgen vaak de onvermijdelijke verkiezingen van het jaar inzake allerlei personen, die iets opvallends hebben gedaan of in ieder geval mogen meedoen aan een verkiezing om welke reden dan ook. Ook de EenVandaag-verkiezing van Politicus van het Jaar 2018 staat te gebeuren en niet iedereen is daar van gecharmeerd.

Zo is Peter Vandermeersch geen fan van de jaarlijkse EenVandaag-verkiezing van Politicus van het Jaar. Dat laat de hoofdredacteur van NRC Handelsblad weten op Twitter. EenVandaag reikt de prijs vanavond uit aan Mark Rutte, Jesse Klaver, Thierry Baudet, Klaas Dijkhoff of Geert Wilders. Vier rechtse politici en één linkse politicus dus. Wie er ook wint, Vandermeersch vindt het verschrikkelijk. En dat vindt de actualiteitenrubriek op zijn beurt weer behoorlijk zuur van de krantenman.

Vandermeersch op Twitter: “Altijd pijnlijk. Media die vinden dat ze ‘politici van het jaar’ moeten helpen verkiezen. Media controleren de macht. Kiezen die niet.”

Daarop zegt EenVandaag-eindredacteur Hein Bruinewoud: “‘De media’ kiezen niet, de leden van het EenVandaag OpiniePanel kiezen wie zij de beste politicus van het jaar vinden.”

Vandermeersch: “Daarom schreef ik ‘helpen kiezen’.”

Jeroen Illy, ook al eindredacteur van EenVandaag, daarop: “Dan slaat de laatste zin nergens op.”

Ook EenVandaag-ster Lammert de Bruin is boos. “Bizar hoeveel mensen neerkijken op de mening van de gewone man/vrouw (opiniepanel) en dan journalisten de schuld gaan geven dat de mensen geen (linkse?) vrouw kiezen als Politicus van het Jaar. IEDEREEN mag meestemmen he? Maar dat kost iets meer moeite dan een boze tweet natuurlijk.”

Wat vind jij van deze kwestie?

Photo by Sjaak Kempe on Visualhunt.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1