News Ticker

Nederland wél wereldkampioen straatvoetbal

sv3

Waar het Nederlands veldvoetbal diepe dalen kent, overheerst Nederland al jaren het mondiale straatvoetbal. Straatvoetbal is in de jaren ’90 op de pleintjes van Amsterdam groot geworden en is toen omarmd door grote merken waarbij straatvoetbal een mondiaal platform werd met evenementen, tours en clinics. Edward van Gils, de ‘Godfather’ van het straatvoetbal, heeft Nederland als aanvoerder en coach geleid tot 3-voudig Wereldkampioen bij de 3e editie van de World Street 3’s op Soccerex, de grootste voetbalbeurs ter wereld.

straatvoetbal

Wereldkampioenschappen

Jaarlijks worden de wereldkampioenschappen straatvoetbal oftewel de World Street 3’s georganiseerd op de grootste voetbalbeurs ter wereld, Soccerex. Dit is een concept waarin je 3 vs 3 speelt. Deelnemende landen zijn onder meer Rusland, de VS en Denemarken. Namens Nederland vertegenwoordigt Streetkings het straatvoetbalteam en met succes, want de afgelopen jaren (2015, 2016 en 2017) zijn ze wereldkampioen geworden. Nederland heeft op het WK alle wedstrijden gewonnen. In de halve finale werd België met 6-3 verslagen en in de finale werd Denemarken met 6-0 verslagen. Het evenement werd live gestreamd door SportBible (600.000 live kijkers) en SkySports heeft de kampioenschappen op tv uitgezonden in Engeland.

Ronaldinho Globe Street Team

sv2

Edward van Gils is tevens aanvoerder van Ronaldinho Globe Street Team. Een opmerkelijk feit is dat Ronaldinho in zijn zoektocht naar de allerbeste straatvoetballers ter wereld uit is gekomen bij 4 Nederlandse spelers die ieder hun land van afkomst representeren. Edward van Gils aanvoerder en coach (Nederland), Issy Hitman (Marokko), Orry Stoc Promes (Suriname) en Randall do Rosario (Kaapverdië). Vanaf volgend maand zullen zij samen met Ronaldinho spelen in India (Premier Futsal) en de maand daarop in China.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Streetkings

Streetkings biedt een global straatvoetbal en urban lifestyle platform en staat vooral bekend om de motion captures van FIFA Street I, II en IV. Edward van Gils is de ambassadeur van Streetkings en zet zich sociaal maatschappelijk in om jongeren te voorzien van de juiste tools, middels straatvoetbal, om een bestaan voor henzelf op te bouwen. In de voetbalwereld heeft Streetkings cross mediaal +/- 1.400.000 volgers. Zo heeft Streetkings chapters in de VS, Rusland, V.A.E, Engeland, Colombia en Brazilië. Tevens heeft Streetkings de eerste indoor straatvoetbal hal ter wereld gerealiseerd in Nederland genaamd de Kings Dome. Hierin worden verschillende activiteiten gegeven waarbij de nadruk ligt op functionele techniektrainingen.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: nikontino via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1