News Ticker

Freelance Journalism: Alleen de beste mediaprofessionals

FJ

Freelance Journalism biedt freelance mediaprofessionals een podium waar opdrachtgevers hen snel, makkelijk en voordelig kunnen vinden, zonder tussenkomst van bemiddelingsbureaus. Freelance Journalism doet dit via een inventief databasemanagementsysteem (MySQL) én een snel groeiend netwerk van meer dan 2500 aangesloten freelance mediaprofessionals.

LOGO-FREELANCE-JOURNALISM-e1486900272443

Freelance Journalism behartigt de belangen van deze aangesloten freelancers die werkzaam zijn in de media. Deze freelancers werken samen voor diverse omroepen en televisieproductiebedrijven en voor ruim 160 kranten, publieks- en opinietijdschriften en omroepbladen op de Nederlandse markt en vertegenwoordigen circa 85% van de totale omzet van magazines in ons land. De leden van Freelance Journalism produceren content in alle mogelijke vormen (tekst, beeld en video). Door middel van hoogwaardige creativiteit en kwaliteit willen zij de consument inspireren en informeren.

De kern van Freelance Journalism is het opzetten van een intensieve samenwerking met lokale partners zoals mediaproductiehuizen, media-ondersteunende organisaties en individuele mediapioniers als een actieve reactie op de noodzaak tot verbetering van informatievoorziening en persvrijheid en het vergroten van de toegankelijkheid tot onafhankelijke en betrouwbare informatie.

Freelance Journalism is het antwoord op vragen als: Hoe vind je opdrachtgevers en hoe haal je een klus binnen, waar en wanneer breng je een offerte uit en hoe bepaal je je tarief? Hoe zet je jezelf ‘in de markt’ en welke nieuwe mogelijkheden zijn er wat dat betreft? En hoe belangrijk is netwerken eigenlijk?

Freelance Journalism is onderdeel van Paradigmata Media. Paradigmata Media is dé nieuws- en content dienstverlener voor ondernemend Amsterdam. Met het journalistieke nieuwsmerk Amsterdam Today en het media netwerk Freelance Journalism weet de redactie dagelijks een krachtige groep lezers aan zich te binden. Hierbij worden wij 24/7 gevoed door een netwerk van mediaprofessionals, topondernemers, politici, opiniemakers en vakspecialisten.

Media vormen de cruciale bouwstenen van een vitale democratie en dragen op een belangrijke manier bij aan de ontwikkeling van een samenleving in het algemeen. Wij zien de toekomst van het freelance werken voor de mediaprofessionals als zeer positief voor de freelancers. Zij zijn de versnellers in iedere organisatie. Wie de juiste freelancer op het juiste moment op de juiste plek heeft zou zomaar de race kunnen winnen.

Mediaprofessionals

Freelance Journalism biedt niet alleen de freelance mediaprofessionals, maar ook de studenten journalistiek / communicatie het lidmaatschap gratis aan op LinkedIn. Als extra dienst voor studenten bemiddelt Freelance Journalism in het creëren van adequate stageplaatsen.

 

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers zullen via ons netwerk snel aan de beoogde mediaprofessionals worden gekoppeld, op basis van de gewenste expertise, locatie en kwalificaties. Opdrachtgevers die ons platform willen benutten, leggen via een inventief databasemanagementsysteem rechtstreeks contact met een mediaprofessional in hun buurt.

Opdrachtgevers kunnen gratis hun vacatures plaatsen op Freelance Journalism.

Photo credit: SupportPDX via Foter.com / CC BY

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1