News Ticker

Column MeerBusiness Amsterdam door Ursula van Zantvliet Rozemeijer

Ursulaslider

Onderneemster Ursula van Zantvliet Rozemeijer is eigenaar en directeur van Amsterdams grootste zakelijke netwerk MeerBusiness Amsterdam. Ursula: “Onze naam MeerBusiness Amsterdam dekt volgens ons prima de lading. Wij zetten ons in om bedrijfsactiviteiten in en om Amsterdam positief te beïnvloeden. In het kader van het stimuleren van het zakenleven, het ondernemerschap en het verbinden van de praktische wetenschap en de semi-overheid met het bedrijfsleven in de metropoolregio Amsterdam reiken wij sinds 2010 de Amsterdam Business Award uit op een gala avond georganiseerd door amsterdam.meerbusiness.nl. Hét nieuwe Maatschappelijke platform voor ondernemers en managers uit de regio.”

Het Amsterdamse bedrijfsleven

Aangezien Amsterdam Today graag het Amsterdamse bedrijfsleven positief stimuleert, publiceren wij regelmatig een column van Ursula van Zantvliet Rozemeijer over haar ervaringen met het dynamische Amsterdamse bedrijfsleven.

Column

Belangrijke tip voor een succesvolle netwerkbijeenkomst

Het verbaast me inmiddels na zoveel jaren als directeur van een zakenplatform al niet meer. Nog steeds komt ongeveer 90% van de mensen die naar onze netwerkevenementen komen, alleen.  Vaker wel dan niet vol verwachting over wat de netwerkborrel zou kunnen gaan opleveren. De druk voor uzelf wordt op deze manier alleen maar groter om de juiste mensen  op zo’n evenement tegen te komen. Je ziet dan ook in het begin de mensen wat onzeker om zich heen kijken alsof je alleen aan de buitenkant kan zien of iemand interessant is voor je. Hint: iemand waar veel mensen omheen staan, is over het algemeen interessanter dan mensen die alleen aan de bar staanJ

Waarom niet er gelijk voor zorgen dat je netwerkbijeenkomst al voordat het begint een succes wordt?!?

Nodig uit uw eigen netwerk zo’n 5 relaties uit waarmee u een langere termijn zakenrelatie heeft of wilt uitbouwen. Natuurlijk kan niet iedereen op die datum ook naar het netwerkevenement komen. Alle 5 zullen ze in ieder geval het gevoel hebben dat je aan ze denkt en dat je ze leuk/interessant genoeg vind om ze uit te nodigen. Dit is op zijn minst een marketingactie en in die termen zijn het weer warme relaties geworden.

De twee of drie mensen die daadwerkelijk kunnen komen spreek je op de borrel uitgebreid en in een ideale wereld kunnen jullie wellicht  ter plekke al tot ideeën uitwisselen of tot zaken komen. In het andere geval zal na verloop van tijd ook met andere aanwezigen op de borrel contact gemaakt worden. Wanneer je na afloop ook nog de ervaringen uitwisselt en de contacten met elkaar bespreekt ben je veel effectiever en zeker efficiënter met je tijd omgegaan.

P.S. Volgens McKinsey levert een bestaande klant een 5 keer zo grote kans op new business dan een nieuwe klant. Eigenlijk zou je met je klanten dus zo vaak mogelijk moeten afspreken (niet alleen op je klantrelatiedag). Als directeur van een zakenplatform zou ik dus zeggen: ga met je klanten lekker netwerken.

Auteur: Ursula van Zantvliet Rozemeijer

columnursula

Photo credits: MeerBusiness Amsterdam

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1