News Ticker

Waarom ontvangt SGP-er P. Zevenbergen al 12 jaar € 4819,- p.m. aan wachtgeld?

euro

Wachtgeld is bedacht om politici een vangnet te geven om een baan te zoeken na hun politieke carriere. Dat is begrijpelijk, want politici kunnen bijvoorbeeld niet herkozen worden. Dan heb je een tijdje recht op wachtgeld.

Bepaalde oud-politici, zoals SGP-er Peter Zevenbergen uit Alblasserdam ziet dat heel anders. Hij was van 1994 tot 2006 wethouder in Alblasserdam. Sinds 2006 ontvangt de op geld beluste SGP-er wachtgeld en dat bedraagt € 4819,- bruto per maand. Al twaalf jaar incasseert deze man, die graag op zijn geld wacht, een flink bedrag aan belastinggeld. Hij zou al jaren een vaste baan hebben en hij is sinds begin september de landelijke partijvoorzitter van de christelijke partij.

Volgens het AD schijnt zijn wachtgeldregeling door te lopen tot 18 februari 2021. Dit is geen wachtgeld, maar een goudmijn.

De Wet van 13 september 2012 tot wijziging van de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers in verband met het beperken van de maximumduur van de uitkering (Wet aanpassing uitkeringsduur Appa) heeft de maximumduur van de uitkering verminderd van 4 jaar naar 38 maanden. De nieuwe duur geldt niet voor een al toegekend uitkeringsrecht, maar, anders dan de vorige verkorting gold de wijziging al voor de ten tijde van de wijziging zittende politici.

Hoe is het mogelijk dat deze christelijke zakkenvuller al sinds 2006 wachtgeld krijgt? En zijn er nog meer van dit soort politici, die onze schatkist negatief aantasten, omdat ze zo lang mogelijk “wachten” op een nieuwe baan?

Wij roepen politiek Den Haag op om deze zeer ongewenste situatie, die aan niemand is uit te leggen onder een enorme loep te leggen!

Wat vindt u van deze kwestie?

Photo on Foter.com

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1